Betyg
3
Karaktär: Mjuk, avrundad sädeskaraktär med inslag av honung och russin.
Föregångaren till dagens Vin & Sprit låg på Reimersholme i Stockholm. Här invigdes år 1869 fabriken som lade grunden till vår kvalitetstradition. Reimersholme blev snart en knytpunkt för kryddat brännvin från hela riket. Än idag bär alla våra kryddade snapsar namnet Reimersholms.
Erik Rehnberg var en passionerad brännvinsblandare, född i 1841 i Reimyre i de östgötska skogarna, son till en glasbruksarbetare. Han flyttade till Söderköping och blev så småningom både värdshusvärd och spritfabrikör, 1864. Hans mest populära sort var "Rehnbergs Sädes Bränvin" som såldes över hela landet. Den lever kvar än idag under namnet Östgöta Sädes Brännvin, som är milt i smaken som fin, väl lagrad whisky. Det görs bland annat av kornmalt som destilleras på whiskypanna av koppar och sedan får mogna flera år på ekfat. Liknelsen med en blended whisky, som tillverkas på ungefär samma sätt, kommer sig därför naturligt. Lite honung och russin ger smaken en lätt rundning.
Föregångaren till dagens Vin & Sprit låg på Reimersholme i Stockholm. Här invigdes år 1869 fabriken som lade grunden till vår kvalitetstradition. Reimersholme blev snart en knytpunkt för kryddat brännvin från hela riket. Än idag bär alla våra kryddade snapsar namnet Reimersholms.
Erik Rehnberg var en passionerad brännvinsblandare, född i 1841 i Reimyre i de östgötska skogarna, son till en glasbruksarbetare. Han flyttade till Söderköping och blev så småningom både värdshusvärd och spritfabrikör, 1864. Hans mest populära sort var "Rehnbergs Sädes Bränvin" som såldes över hela landet. Den lever kvar än idag under namnet Östgöta Sädes Brännvin, som är milt i smaken som fin, väl lagrad whisky. Det görs bland annat av kornmalt som destilleras på whiskypanna av koppar och sedan får mogna flera år på ekfat. Liknelsen med en blended whisky, som tillverkas på ungefär samma sätt, kommer sig därför naturligt. Lite honung och russin ger smaken en lätt rundning.
Kommentarer
Döden
Nenne11
StenSture