Gunderloch Nierstein Pettenthal Riesling Trocken - 2006

VITA VINER 13%
Nigab
Skapades 2008-03-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Tyskland Rheinhessen
Druva
Riesling
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
Weingut Gunderloch i Nackheim grundades redan 1890 av bankiren Carl Gunderloch. Han köpte tidigt på sig stora arealer av de allra bästa vingårdarna, och var en av de första som producerade riktigt högklassiga viner i Rheinhessen. Egendomen, på totalt 30 hektar vingårdar, har ärvts inom familjen och ägs i dag av femte generationen, representerade av Agnes och Fritz Hasselbach.

Området: Rheinhessen är ett vindistrikt som visar upp två vitt skilda karaktärer. Den största delen, som består av relativt platta vingårdar, producerar stora volymer av i bästa fall medelmåttigt vin. I Rheinhessens östra del däremot, där en brant förkastning skär in från Rhen och skapar den så kallade Rheinfront, produceras några av Tysklands allra bästa viner. Det är här Nackenheim och Gunderloch ligger. Den höga kvaliteten på vinerna förklaras av en perfekt kombination av skifferhaltig jordmån, idealisk solexponering i sluttningarna och ett mycket gynnsamt mesoklimat tack vare närheten till Rhens vattenmassa.

Vingårdar: Druvorna har växt på de lägre terrasserna i vingårdarna Pettenthal. Denna vingård domineras av den för området typiska, rödaktiga skiffern.
Druva: 100 % riesling
Skörd: Uteslutande skördat för hand, där vingården gås igenom flera gånger, så att alla druvor skördas vid optimal mognad (beroende på ålder på vinstockar, mikroklimat etc.)
Vinifiering: Efter försiktig pressning och klarning av musten över natt, har vinet jäst med vildjäst i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. Vinet får sedan vara kvar på jästankarna i kontakt med jästen för maximal aromrikedom. All eventuell koldioxid eller socker i Gunderlochs viner kommer naturligt från druvorna eller jäsningen.
Vinmakare: Agnes och Fritz Hasselbach.
Lagringspotential: Vinet är ännu ungt, och även om det kan drickas med njutning i dag, utvecklas det mycket med lagring. Vinet har potential för lagring i 5 till 10 år.
Gastronomi: Ett elegant vin med rasig syra som passar till de flesta smakrika fiskrätter.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 159 Kr 9997701 Beställning
Kommentarer