Gestos Cabernet Sauvignon - 2010
RÖDA VINER 14.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades
2009-06-09
av
iglaset
Betyg
1
Senaste betygen
miksch
2012-10-19Digit
2012-09-23Viktor
2011-12-25henlarsson
2011-10-01fannyburman
2011-08-19
Karaktär: Djupt rubinröd färg med inslag av violett. Doft av röda frukter med inslag av skog, kryddor och choklad. Koncentrerad smak med mörka bär, örter och en elegant lång eftersmak.
Passar till:Mustiga grytor eller till grillade rätter av lamm- eller nötkött.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna skördas för hand och jäser på ståltank under 10 dagar vid en temperatur på 28-30ºC. Vinet får sedan mogna i 6 månader på 50% Franska ekfat och 50% amerikanska ekfat. Därefter vilar de buteljerade flaskorna i 4 månader. Detta vin är unikt, framtaget för att visa hur karaktäristiken kan förändras beroende på hur högt över havet druvorna har vuxit. 50% Cabernet Sauvignon från Barrancas 700 m.ö.h, ger vinet färg, kraft och volym samt 50% Cabernet Sauvignon från Tupungato 1100 m.ö.h, ger vinet fräschör, struktur och komplexitet.
Kort om: I mer än tio år har Arvid Nordquist representerat Finca Flichman på den svenska marknaden och det är med stor glädje vi nu ser att de omfattande kvalitetsförbättringarna som företaget genomförde för några år sedan nu ger resultat. Finca Flichman har en fantastisk försäljningsutveckling internationellt tack vare stort fokus på kvalitet och innovation i området.
Grunden till Finca Flichman lades redan 1873 då de första vingårdarna planterades, vilket gör Finca Flichman till en av landets äldsta vingårdar. Företaget var familjeägt ända fram till 1983 innan utländska investerare köpte upp företaget men det vara först i och med att den portugisiska Sogrape köpte företaget 1998 som de verkliga förändringarna började märkas. På kort tid har vingårdar omplanterats, vineriet byggts om och utökats, antalet ekfat fördubblats och den nye portugisiske chefsvinmakaren Luis Cabral de Almeida har med sitt team kopplat ett ordentligt grepp vad gäller kvaliteten på vinerna. Målet är att göra moderna, generösa viners som samtidigt har en tydlig argentinsk karaktär.
Passar till:Mustiga grytor eller till grillade rätter av lamm- eller nötkött.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna skördas för hand och jäser på ståltank under 10 dagar vid en temperatur på 28-30ºC. Vinet får sedan mogna i 6 månader på 50% Franska ekfat och 50% amerikanska ekfat. Därefter vilar de buteljerade flaskorna i 4 månader. Detta vin är unikt, framtaget för att visa hur karaktäristiken kan förändras beroende på hur högt över havet druvorna har vuxit. 50% Cabernet Sauvignon från Barrancas 700 m.ö.h, ger vinet färg, kraft och volym samt 50% Cabernet Sauvignon från Tupungato 1100 m.ö.h, ger vinet fräschör, struktur och komplexitet.
Kort om: I mer än tio år har Arvid Nordquist representerat Finca Flichman på den svenska marknaden och det är med stor glädje vi nu ser att de omfattande kvalitetsförbättringarna som företaget genomförde för några år sedan nu ger resultat. Finca Flichman har en fantastisk försäljningsutveckling internationellt tack vare stort fokus på kvalitet och innovation i området.
Grunden till Finca Flichman lades redan 1873 då de första vingårdarna planterades, vilket gör Finca Flichman till en av landets äldsta vingårdar. Företaget var familjeägt ända fram till 1983 innan utländska investerare köpte upp företaget men det vara först i och med att den portugisiska Sogrape köpte företaget 1998 som de verkliga förändringarna började märkas. På kort tid har vingårdar omplanterats, vineriet byggts om och utökats, antalet ekfat fördubblats och den nye portugisiske chefsvinmakaren Luis Cabral de Almeida har med sitt team kopplat ett ordentligt grepp vad gäller kvaliteten på vinerna. Målet är att göra moderna, generösa viners som samtidigt har en tydlig argentinsk karaktär.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 85 Kr | 604701 | Ordinarie |
Kommentarer
theflasher