Vilarnau Brut Rosé

MOUSSERANDE VINER 12%
Nigab
Skapades 2008-03-27 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vinet: Castell de Vilarnau är en cava från Penedés, gjord på två av den lokala druvsorten trepat och den mer internationella pinot noir. Efter andra jäsningen är vinet lagrat 18 månader på flaskan, vilket ger den mycket välbalanserade och komplexa smaken.
Producenten: Gonzalez-Byass är en av de klassiska sherry-bodegorna, grundad redan 1835. Deras mest kända produkt är den eleganta Tio Pepe
fino, men man producerar även brandy och en mängd stilla viner. 1982 bestämde man sig för att även producera mousserande viner och dotterföretaget Castell de Vilarnau startades i Sant Sadurní d’Anoya, centrum för produktion av mousserande viner i Spanien.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com
Området: Penedés, och området runt Sant Sadurní d’Anoya har i snart hundra år varit centrum för tillverkning av mousserande vin i Spanien, och i dag produceras här mer mousserande vin än i Champagne. Druvsorterna är i första hand lokala, och produktionen sker uteslutande med traditionell metod, med andra jäsningen (som ger bubblorna) i flaskan. För att få kallas cava måste vinet vara gjort med denna metod.
Druvor: 90% trepat, 10% pinot noir
Karaktäristik:
- Klar ljus rödrosa färg
- Stor, frisk och fruktig doft med inslag av röda vinbär, hallon och jordgubb.
- Torr, medelfyllig, fruktig smak av röda, söta bär och inslag av färska örter i eftersmaken.
Passar till: Aperitif och de flesta rätter med fisk och skaldjur samt lättare rätter som pajer och sallader. Servera väl kylt (6-8 grader).
Lagring: Vinner inte på lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 79 Kr 7762801 Beställning
750 ml 79 Kr 7415901 Beställning
Kommentarer