Betyg
0
Senaste betygen
Druvsorter: Merlot 55%, Cabernet Franc 23%, Cabernet Sauvignon 9%, Petit Verdot 5%, Cesanese 4%, Uva di troia 4%
Framställningsmetod: Hela hemligheten med vinerna från Tenuta di Trinoro är att urvalet görs i vingården. Jorden liknar i mångt och mycket de på högra stranden i Bordeaux; de är kalkrika ler- och grusjordar. Stockarna växer på mellan 500 och 700 m höjd och selekteringen i urvalet av druvor är stenhård. Skördeuttaget är kring 15-20 hl/hektar och är därmed det lägsta i hela Italien.
Jäsningen sker 12-16 dagar i öppna jäskar och jästkulturen är den naturliga. En mindre volym får jäsa direkt på en mix av franska ekfat. Efter den malolaktiska jäsningen återförs hälften av vinet till sina egna vinfat där det får ligga 24 månader innan det tappas på flaska, ofiltrerat och så orört som möjligt.
Årgång 2004 är medelfyllig, sval och elegant. Vinet har kraft men är ändå sammetslent och inställsamt. Det förför redan i ungdomen.
Skördeuttag:Årlig produktion: 80 000 flaskor
Utseende: Ljus, röd färg
Doft: Utvecklad, kryddig doft med inslag av fat, torkade frukter och lakrits.
Smak: Kryddigt, utvecklat, inslag av fat, körsbär och torkade örter. Modern och klassisk på samma gång. Lång eftersmak.
Serveringstips: Serveras med fördel till smakrika kötträtter som vilt eller lamm
Lagringsduglighet: Kan med fördel luftas och drickas nu eller lagras 3-5 år. Med tiden kommer vinet att rundas av och utveckla stalliga toner och dofter av läder och gödsel, och en smak som är sammetslen med druvsötma
Restauranglistningar: Viola, Spring, Eriks Bakficka
Framställningsmetod: Hela hemligheten med vinerna från Tenuta di Trinoro är att urvalet görs i vingården. Jorden liknar i mångt och mycket de på högra stranden i Bordeaux; de är kalkrika ler- och grusjordar. Stockarna växer på mellan 500 och 700 m höjd och selekteringen i urvalet av druvor är stenhård. Skördeuttaget är kring 15-20 hl/hektar och är därmed det lägsta i hela Italien.
Jäsningen sker 12-16 dagar i öppna jäskar och jästkulturen är den naturliga. En mindre volym får jäsa direkt på en mix av franska ekfat. Efter den malolaktiska jäsningen återförs hälften av vinet till sina egna vinfat där det får ligga 24 månader innan det tappas på flaska, ofiltrerat och så orört som möjligt.
Årgång 2004 är medelfyllig, sval och elegant. Vinet har kraft men är ändå sammetslent och inställsamt. Det förför redan i ungdomen.
Skördeuttag:Årlig produktion: 80 000 flaskor
Utseende: Ljus, röd färg
Doft: Utvecklad, kryddig doft med inslag av fat, torkade frukter och lakrits.
Smak: Kryddigt, utvecklat, inslag av fat, körsbär och torkade örter. Modern och klassisk på samma gång. Lång eftersmak.
Serveringstips: Serveras med fördel till smakrika kötträtter som vilt eller lamm
Lagringsduglighet: Kan med fördel luftas och drickas nu eller lagras 3-5 år. Med tiden kommer vinet att rundas av och utveckla stalliga toner och dofter av läder och gödsel, och en smak som är sammetslen med druvsötma
Restauranglistningar: Viola, Spring, Eriks Bakficka
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 290 Kr | 458001 | Ordinarie |
Kommentarer