Château Prat-Majou-Gay Vieilles Vignes - 2009
RÖDA VINER 13%
Winepartners
Skapades
2007-10-09
av
iglaset
Betyg
0
Druvor: Carignan 30%, Syrah 40% och Mourvedre 30%.
Beskrivning: Kryddig, mogen stor doft med inslag av svarta vinbär, körsbär och ört kryddor. Fyllig, ren, mustig smak med fina toner av mogna bär och örter. Väl integrerade tanniner och lång god eftersmak.
Framställning: Växtplats: Les Balcons de l'Aude ligger i centrala delen av Minervois. Vingårdern är en gammal uttorkad flodbädd och ligger med sydvästlig exponering. Vingårdarna ligger i garrique bältet och detta går igenom i smaken med kryddiga mustiga aromer. Vingårds skötsel: Stockarna är uppbundna i dubbel gyout. Vingården sköts så nära ekologiskt man kan komma, dock anger man ej att man är ekologisk för att ha möjligheten att rädda en skörd om så skulle behövas. Vinifiering: Skörden sker för hand i september. Druvorna och placeras i 20 kilos backar som man kör in till vineriet. Syrah och Mourvedre jäser och macererar man på traditionellt sätt i rostfria ståltankar i ca 20 dagar vid 28 C. Carignanen jäses med meceration carbonic metoden för att extrahera maximalt med färg och frukt. Samtliga druvor jäses var för sig och blandas innan fatlagringen som är sex månader på begagnade fat. Då klimatet är mycket bra i området så jobbar man så nära ekologiskt som det går. Endast en lätt svavling är vad som behövs för att göra rena bra viner.
Lagringsmöjligheter: Vinet är mycket fint att dricka nu men kommer att utvecklas ytterligare vid lagring. Det kan sparas i några år om bra lagringsmöjligheter finns.
Passar bra till: Vinet passar utmärkt till kraftfulla kötträtter av nöt, lamm och vilt.
Beskrivning: Kryddig, mogen stor doft med inslag av svarta vinbär, körsbär och ört kryddor. Fyllig, ren, mustig smak med fina toner av mogna bär och örter. Väl integrerade tanniner och lång god eftersmak.
Framställning: Växtplats: Les Balcons de l'Aude ligger i centrala delen av Minervois. Vingårdern är en gammal uttorkad flodbädd och ligger med sydvästlig exponering. Vingårdarna ligger i garrique bältet och detta går igenom i smaken med kryddiga mustiga aromer. Vingårds skötsel: Stockarna är uppbundna i dubbel gyout. Vingården sköts så nära ekologiskt man kan komma, dock anger man ej att man är ekologisk för att ha möjligheten att rädda en skörd om så skulle behövas. Vinifiering: Skörden sker för hand i september. Druvorna och placeras i 20 kilos backar som man kör in till vineriet. Syrah och Mourvedre jäser och macererar man på traditionellt sätt i rostfria ståltankar i ca 20 dagar vid 28 C. Carignanen jäses med meceration carbonic metoden för att extrahera maximalt med färg och frukt. Samtliga druvor jäses var för sig och blandas innan fatlagringen som är sex månader på begagnade fat. Då klimatet är mycket bra i området så jobbar man så nära ekologiskt som det går. Endast en lätt svavling är vad som behövs för att göra rena bra viner.
Lagringsmöjligheter: Vinet är mycket fint att dricka nu men kommer att utvecklas ytterligare vid lagring. Det kan sparas i några år om bra lagringsmöjligheter finns.
Passar bra till: Vinet passar utmärkt till kraftfulla kötträtter av nöt, lamm och vilt.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 74 Kr | 531801 | Ordinarie |
Kommentarer