Delitia Recioto della Valpolicella Classico
RÖDA VINER 12.5%
Premium wines
Skapades
2007-10-01
av
iglaset
Betyg
3
Beskrivning: En mycket angenäm doft med inslag av torkade mörka frukter, björbärslikör, mandel och toner av kryddor. Smaken är söt och intensiv med bra frukt och renhet och lätt angenäm bitterhet. En mycket välgjord Recioto i lite lättare stil.
Passar till: Till välagrade ostar och utvalda desserter
Framställning: I slutet av September och början av Oktober plockas de bästa klasarna från sluttande vingårdar och läggs i trälådor. Det är de klassiska blå Valpolicella druvorna som används. Dessa druvor torkas i väl ventilerade lagerlokaler till mitten av januari eller i början av februari. Druvorna har då förlorat 40% och koncentrationen av smaker och socker har ökat. Dom har även blivit angripna av ädelröta. Efter avstjälkning och försiktig pressning jäses musten under två månader i slovensk ek. Flask lagring i sex månader följer innan vinet släpps på marknaden. Till skillnad från Amarone som jäses ut helt har recioto en ordentlig sötma. Detta vin innehåller 110 gram socker per liter.
Lagring: Är en njutning att dricka idag, och kan även lagras många år om man så önskar.
Druvor: Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 5%, Övriga 5%
Passar till: Till välagrade ostar och utvalda desserter
Framställning: I slutet av September och början av Oktober plockas de bästa klasarna från sluttande vingårdar och läggs i trälådor. Det är de klassiska blå Valpolicella druvorna som används. Dessa druvor torkas i väl ventilerade lagerlokaler till mitten av januari eller i början av februari. Druvorna har då förlorat 40% och koncentrationen av smaker och socker har ökat. Dom har även blivit angripna av ädelröta. Efter avstjälkning och försiktig pressning jäses musten under två månader i slovensk ek. Flask lagring i sex månader följer innan vinet släpps på marknaden. Till skillnad från Amarone som jäses ut helt har recioto en ordentlig sötma. Detta vin innehåller 110 gram socker per liter.
Lagring: Är en njutning att dricka idag, och kan även lagras många år om man så önskar.
Druvor: Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 5%, Övriga 5%
Kommentarer
nlandin
kju
Crassus