Beaujolais Patriarche

RÖDA VINER 12%
Stellan Kramer AB
Skapades 2007-01-12 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Ljust, blåröd
Doft: Bärig doft med inslag av hallon.
Smak: Mjuk, frisk, bärig smak.
Temperatur: Serveras svalt vid 14-16°C

Beaujolais Patriarche är en klassisk röd, lätt beaujolais från Bourgogne. Vinet har en ljust röd färg och bärig doft med inslag av hallon. Smaken är lätt, frisk, mjuk och bärig med toner av hallon.

Den lätta och friska smaken i vinet är lätt att kombinera med många olika rätter. Det passar bland annat bra till fågel och lättare kötträtter men också till fisk och sallad. Vinet bör serveras svalt, 14-16°C.

Leverantör är Patriarche Père et Fils i Beaune som är ett av de största och äldsta vinhusen i Frankrike. Företaget grundades 1796 av Jean-Baptiste Patriarche och blev snabbt även ett av de mest framgångsrika vinhusen i Frankrike.

Beaujolais ligger i södra Bourgogne i Frankrike. Här produceras lika mycket vin som de fyra övriga vindistrikten i Bourgogne gör tillsammans. De flesta Beaujolaisvinerna är gjorda för att drickas unga och är ofta mjuka och lätta i stilen. Den mjuka lätta smaken beror delvis på en speciell jäsningsprocess. Druvor läggs med stjälkarna på i en tunna och får därefter jäsa naturligt utan att ha blivit krossade först. Detta ger vinet bra färg men lite tanniner. Traditionell Beaujolais är en blandning av vin tillverkat på detta sätt och vin tillverkat på traditionellt sätt (med krossade druvor). Den dominerande druvan i distriktet är Gamay.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
3000 ml 195 Kr 671308 Ordinarie
3000 ml 197 Kr 540608 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer