Bouquet Chardon

VITA VINER 12.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2006-12-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Frankrike Bourgogne
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Pascal Bouchard är ett familjeföretag och drivs idag av femte generationen. Det hela började med 7 hektar som införlivades i familjen 1936 av Amand Tremblay, som fått intresse för vinodling av sin far Cléophas. Flera svåra år följde med vårfrost som förstörde knopparna samt andra världskriget. År 1949 förvärvades ytterligare land av Amands son André och ny teknik införskaffades. När André dog 1980 hade hans två döttrar 25 ha mark i de bästa Grand Cru-lägena i Chablis. Den ena dottern Joëlle utvecklade familjeföretaget ytterligare tillsammans med sin man Pascal Bouchard, som redan hade en rad andra vingårdar att utöka egendomen med. År 1990 köptes även vin från andra odlare i området och nya vinkällare fick byggas. Idag består egendomen av 32 ha som leds av Eric Depoivre sedan 1988. Pascal Bouchards viner anses vara utmärkta för att nå nya konsumenter till chablisvinerna på grund av deras genomgående generösa fruktighet som ackompanjeras väl med den typiska mineraltonen som vinerna får i regionen.

Smaktyp: Friska och Fruktiga
Framställning: Varsam hantering av druvorna. Jäsning och lagring på ståltank vid låg temperatur för bibehållande av de druvtypiska karaktärerna.
Karaktäristik: Ljusgul med grön nyans. Frisk, citrusfruktig doft med karaktär av gula äpplen. Smaken är fruktig och uppfriskande med en lätt kryddighet och mineraltoner.
Användning: Passar till kyckling, pasta, buffé och sallader.
Övrigt: Chablisspecialisten Pascal Bouchard är ett familjeföretag och drivs idag av fjärde generationen. Bouquet Chardon är en modern oekad Bourgogne i en fräsch och fruktig stil, speciellt tänkt att lyfta fram den rena, oförfalskade chardonnaykaraktären. Vinet har klara chablisdrag men säljs i likhet med många ”budgetviner” från området under den vidare ursprungsbeteckningen Bourgogne. Designen är ren och avskalad, den klara flaskan symboliserar renheten, den omaskerade chardonnaykaraktären. Vinet har vid lanseringen syntetkork men vi kommer på sikt att gå över till skruvkork. Namnet Chardon är helt enkelt en förkortning av druvans namn Chardonnay.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 84 Kr 562801 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer