Betyg
0
Senaste betygen
hatadata
2013-04-27kolrot
2012-04-22Pericus
2011-12-15gruntkiller
2011-10-29lyxig
2011-01-11Årgångar
2004 |
2009 |
Karaktär: Djupt mörkt röd. Intensiv och sötmogen frukt mot plommon och Malbecs lite burdusa fruktighet blandas med övermogna körsbär från Corvina, över frukten ligger en tunn hinna av mjuk vanilj från nya franska fat. Smaken är rund och fruktig med bra balans mellan frukt, syra och tanniner. Plommon och ”körsbär i likör” samsas med kakao och söt tobak. Ett mycket lättdrucket vin med stadig smak snarare än elegans.
Druvor: Corvina 30%, Malbec 62%, Merlot 8%
Lagras: Svårt att sia om nya viner men årgång 1999 var fortfarande vid sex års ålder ett mycket ungt och piggt vin utan vilja att visa någon mognad. Minst tio år ska man kunna spara sin Passo Doble, frågan är om vinet vinner på att ligga i en källare.
Passar till: En vid samling av rätter som de flesta kötträtter inkl vild fågel. Grönsaksröror med tomat, paprika och aubergine. De flesta ostar med ganska fyllig smak, kanske inte blåa.
Mer om Masi Tupungato Passo Doble: Tekniken är samma Ripasso-metod som Masi så framgångsrikt använd sedan 1964 med Campofiorin. Malbec får jäsa 15 dagar med skal på rostfria tankar vid en temp av 25-28 grader. Andra jäsningen sattes igång med utvald jäst och tillsats av 30 % delvis torkade, hela Corvina-druvor. Denna andra jäsning pågick i 10 dagar vid 18-20 grader C och följdes direkt av malolaktisk jäsning. Vinet lagrades sedan 10 månader på barriquer av fransk ek. 2004, generellt en bra årgång med varmt och torrt väder under både skörd och torkningsperiod. Detta innebar många fördelar bl a ett minimum av anti-parasit-behandling. Skörden började 10 mars samtidigt för Malbec och Merlot. Även Corvina som skulle torkas till Corbec skördades nu. Corvina för ”normalt” vin fick sitta kvar och öka mognad. Sockernivån var mycket hög och utfallet lägre än normalt. Torkningstiden för Corvina till Passo Doble tog 18 dagar, då hade druvorna redan tappat 25% av sin vikt.
Druvor: Corvina 30%, Malbec 62%, Merlot 8%
Lagras: Svårt att sia om nya viner men årgång 1999 var fortfarande vid sex års ålder ett mycket ungt och piggt vin utan vilja att visa någon mognad. Minst tio år ska man kunna spara sin Passo Doble, frågan är om vinet vinner på att ligga i en källare.
Passar till: En vid samling av rätter som de flesta kötträtter inkl vild fågel. Grönsaksröror med tomat, paprika och aubergine. De flesta ostar med ganska fyllig smak, kanske inte blåa.
Mer om Masi Tupungato Passo Doble: Tekniken är samma Ripasso-metod som Masi så framgångsrikt använd sedan 1964 med Campofiorin. Malbec får jäsa 15 dagar med skal på rostfria tankar vid en temp av 25-28 grader. Andra jäsningen sattes igång med utvald jäst och tillsats av 30 % delvis torkade, hela Corvina-druvor. Denna andra jäsning pågick i 10 dagar vid 18-20 grader C och följdes direkt av malolaktisk jäsning. Vinet lagrades sedan 10 månader på barriquer av fransk ek. 2004, generellt en bra årgång med varmt och torrt väder under både skörd och torkningsperiod. Detta innebar många fördelar bl a ett minimum av anti-parasit-behandling. Skörden började 10 mars samtidigt för Malbec och Merlot. Även Corvina som skulle torkas till Corbec skördades nu. Corvina för ”normalt” vin fick sitta kvar och öka mognad. Sockernivån var mycket hög och utfallet lägre än normalt. Torkningstiden för Corvina till Passo Doble tog 18 dagar, då hade druvorna redan tappat 25% av sin vikt.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 89 Kr | 615601 | Ordinarie |
750 ml | 96 Kr | 9959301 | Beställning |
Kommentarer