Aldrig druckit denna förrän nu på fat på DeKlomp. Har nästan allt man kräver av denna typ av öl men saknar lite torrhet o chokladbeska/bitterhet i eftersmaken för o va perfekt. Kan tänka att lite lagring gör susen. Måste drickas igen.
Jaha, vad saknas för tian? Vet inte, den är ju perfekt. Lagom söt, lagom med kaffe/choklad, lagom gräddig, lagom stor flaska... Det som är extra är humlen, beskan är ju fantastisk, balansen gudomlig. Så varför inte en 10:a, jo det finns ju inte nån 11:a som skulle behövas efter nåt år eller 2 i källaren. Jösses vilken god öl. Medans jag skrivit detta har jag ändå bestämt mig för en 10:a, iGlaset får införa ett nytt betygssystem om 2 år när jag skall betygsätta en lagrad :)
Bra öl, drack den dock 1-2 timmar efter old rasputin och känner att den inte når ända framm. Jämförelsevis tunnare än den ovannämnda och anser att det är mer fokus på bourbon än vad jag tycker är nödvändigt.
Drack 2013 nu och är mycket positiv. Detta är vägen tillbaka till stouts, kaffe choklad och lakrits blandat med en beska som levererar en käftsmäll utan att för den skull ta över. Det är uppenbart att detta är en kvalitetsöl utöver det vanliga och jag är glad över att få göra bekantskapen.
Mängder mörk choklad, kaffe och lite lakrids. Stor mustig och rund smak, som däremot skärs lite av en vass alkohol. Tycker inte den var speciellt besk däremot. i dagsläget bara 7p, kan tänka mig att alkoholen lugnar sig med tiden och höjer betyget dock.
Det här är så sjukt bra. Kanske inte den mest komplexa, men så otroligt balanserad att jag nästan blir gråtfärdig. Testade AleSmith speeway stout kort efter och tycker att den inte alls har samma balans.
Svart, rå och rejäl utan att bli svårdrucken på något sätt. Jag håller med om salmiaktonerna i eftersmaken, som första smakerna som fyller munnen när man äter Lakrisal. Den funkar till mörk choklad också.
Drack 2011:an för ett par veckor sen men var tvungen att höja betyget efter att ha testat 2012:an idag. Mustig, kraftig smak av kaffe och kakao, krämig med salmiaktoner i eftersmaken (särskilt när den närmar sig rumstemp!).
Provad på systembolagets nyhetssläpp 2012-08-30.
Stone är alltid Stone. Även om den är svart. Burdus, svulstig over the top imperial stout. Kaffe, rostat korn, sirap, bränt socker. Massa grejer på gång här. Tung, riktigt tung.
Föredrar denna färsk. Några års lagring gör den mjölkig i smaken vilket ger ett helhetsintryck åt röda bär i mjölk. Fortfarande inte dåligt men som sagt föredrar jag den färsk.
Intressant öl måste jag säga. Riktigt besk var den, vilket uppskattades. Efter ett par klunkar så känner man den där riktigt rejäla och fylliga smaken av choklad och kaffe, m-m-m! Smaken är mycket skarp och ölet är verkligen extremt svart.
Kul med en Stone i ”normal” storlek. Framför allt när det smakar så här, som att låta en stor, fyllig chokladpralin, med ett rejält stänk av kaffe, smälta i munnen. Riktigt smaskigt! Humlen (att den har högre IBU än Hercules är helt otroligt) gör sitt till det hela och även om jag kommer att spara minst en sådan här, är jag inte säker på att den blir särskilt mycket bättre. Lite rundare kanske, men jag gillar oväntat nog beskan som ändå finns här.
Extremt svart öl, ser helt underbart ut. Smaken är bara lite, lite för söt för min smak. Ingen aning hur gammal flaskan jag dricker är, fick den nyligen av svärmor från NY men tyckter den är lite för "sirapig" just nu. CP gott ändå, alkoholen är äckligt väl integrerad.
Kommentarer
AWE73
SuperDuty
Jan.Öl
Gibbon
Myspanda
dildoe
WoodyW
RollE2k
m81mlm
pieeetr
Swappo
Pyrmir
lasseg
Casa
Förvaltaren
SebbJ
Alex
andersand