Betyg
2
Senaste betygen
Palindrome
2012-10-03aqua_perla
2011-07-15Henrik81
2011-03-26Adde
2011-03-12cliff
2010-12-28Årgångar
2008 |
2009 |
Färg: Hög intensitet med blåröd nyans.
Doft: Massiv, ungdomligt stram med koncentrerad fruktighet och inslag av svarta vinbär, mint och mild, lite kryddig ekkaraktär.
Smak: Fyllig, robust med rik frukt, angenäm kryddig och mustig karaktär och väl avvägd ekton.
Konsumtion: 0-4
Användning: Kraftiga kötträtter och smakrika ostar.
År 1973 köpte Penfolds legendariske vinmakare Max Schubert Koonunga Hill, en bit land som då användes som betesmark för mjölkkor. Han plöjde snart upp marken och lät plantera vinrankor av druvsorterna shiraz och cabernet sauvignon där korna tidigare hade betat. Resultatet lät inte vänta på sig.
Fyra år senare släpptes den första årgången av Penfolds Koonunga Hill. Redan då hade Schubert insett att efterfrågan var större än vad den lilla vingården kunde förmås att producera, så vinet blandades med druvor av lika hög kvalitet från andra delar av South Australia.
Idag hämtas druvor från Barossa Valley, Langhorne Creek, McLaren Vale och Coonawarra för att komplettera ursprungsvinet och ge en hög, jämn kvalitet oavsett årgång. Druvsammansättningen varierar en smula från år till år (ca 60 procent shiraz och 40 procent cabernet sauvignon). Efter jäsningen lagrades vinet nio månader på ekfat från Frankrike och USA.
Förutom Koonunga Hill var Max Schubert, som avled 1994, även mannen bakom Penfolds Grange - Australiens absolut främsta vin!
Doft: Massiv, ungdomligt stram med koncentrerad fruktighet och inslag av svarta vinbär, mint och mild, lite kryddig ekkaraktär.
Smak: Fyllig, robust med rik frukt, angenäm kryddig och mustig karaktär och väl avvägd ekton.
Konsumtion: 0-4
Användning: Kraftiga kötträtter och smakrika ostar.
År 1973 köpte Penfolds legendariske vinmakare Max Schubert Koonunga Hill, en bit land som då användes som betesmark för mjölkkor. Han plöjde snart upp marken och lät plantera vinrankor av druvsorterna shiraz och cabernet sauvignon där korna tidigare hade betat. Resultatet lät inte vänta på sig.
Fyra år senare släpptes den första årgången av Penfolds Koonunga Hill. Redan då hade Schubert insett att efterfrågan var större än vad den lilla vingården kunde förmås att producera, så vinet blandades med druvor av lika hög kvalitet från andra delar av South Australia.
Idag hämtas druvor från Barossa Valley, Langhorne Creek, McLaren Vale och Coonawarra för att komplettera ursprungsvinet och ge en hög, jämn kvalitet oavsett årgång. Druvsammansättningen varierar en smula från år till år (ca 60 procent shiraz och 40 procent cabernet sauvignon). Efter jäsningen lagrades vinet nio månader på ekfat från Frankrike och USA.
Förutom Koonunga Hill var Max Schubert, som avled 1994, även mannen bakom Penfolds Grange - Australiens absolut främsta vin!
Kommentarer
Palindrome
discgolfer