Lindemans Bin 40 Merlot

Information
1 22 6.38

RÖDA VINER 13.5%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:0,0,1,2,4,5,4,5,0,1&chds=0,5&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Lindemans

Ursprung

Australien, South Eastern Australia

Leverantör

Philipson & Söderberg
Skapades 2007-05-14
av iglaset
Karaktär: Mörkt blåröd med tät färg, stor dov doft av saftiga, söta mörka bär och plommon med försiktig fatkänsla. Rak och rättfram smak med typisk australisk varmvuxen fruktsötma av mörka bär och solmogna plommon, aningen fatkaraktär som känns i slutet. Lättdrucken och harmonisk i all sin enkelhet.
Lagras: Kan lagras något år men är i princip gjord för att drickas ung och fruktig.
Passar till: De flesta rätter där ett vin medelfylliga viner passar in, grillat, gryta med mörkt kött och mycket grönsaker, lagrade ostar av typ cheddar och präst.
Mer om Lindemans Bin 40 Merlot: Lindemans Bin 40 Merlot är ytterligare ett vin i syskonskaran Bin 65 Chardonnay, Bin 45 Cabernet och Bin 50 Shiraz. Ordet Bin betyder ‘fat’. Från allra första början angav man numret på det fat man valde som utgångspunkt för hur resten av årgången skulle dofta och smaka. Numera byter man inte Bin-siffra på de olika årgångarna, utan låter den vara en del av namnet på vinet. Skillnaden mellan Bin-seriens årgångar ska vara så liten som möjligt för att konsumenten alltid ska känna igen sitt vin. Samtidigt sker en kontinuerlig utveckling av vinerna. Lindemans Bin-viner står för de största volymerna - enbart Bin-65 görs i en upplaga om cirka 24 miljoner flaskor per år. Det finns åtta Bin-viner. I Sverige finns det två vita och tre röda var av en på bag-in-box. Dr Lindemans grundtanke Lindemans Wines grundades 1843 av Dr Lindeman. Han kom från England till Australien och sadlade om till vinmakare. Hans ambition var att göra okomplicerade, tydliga viner som kunden kunde lita på. Dr Lindeman sa själv en gång ‘Vinets egentliga anledning är att skänka glädje till människan’.Lindemans är en av Australiens äldsta firmor. De första stockar planterades i Cawarra, Hunter Valley, i delstaten New South Wales. Dagens Lindemans daterar sig till 1870 då Ben Ean, som firmans embryo hette, bildades. 1912 köptes den av familjen Lindeman som succesivt utökade vin-odlingarna till ett av Australiens största vinhus. 1962 köpte man in Leo Buring Vineyards i Barossa Valley, ett kvalitetsmässigt viktigt tillskott till vingårdarna. Sedan 1992 tillhör Lindemans Australiens största företag i branschen: Southcorp, där även Penfold's, Seppelt, Seapoint och Wynn's ingår.
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 79 Kr 637601 Ordinarie
Logga in först
Årgång
MrGnutt
mer än 5 år sedan (2014-10-26 19:26)
Gott smakrikt vin som passar bra att ta ett glas medans man lagar en god middag, eller till inte allt för kraftig mat. Jag tycker smaken är fyllig med mycket röda bär, mörk choklad, körsbär, m.m. Doften är kraftig, något mossig, med toner av körsbär, och något blommig. Kan rekommenderas.
8