Betyg
3
Senaste betygen
lunken
2012-10-05gokarlss
2011-12-03sanne8
2011-10-29nlandin
2011-07-17mackepacke
2010-12-31
Färg: Hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Fruktig och kryddig med inslag av mörka bär och ek.
Smak: Medelfyllig, varm med intensiv fruktighet av mörka bär med kryddig ton och inslag av ek. Lång, mjuk eftersmak.
Konsumtion: 0-3
Användning: Smakrika rätter av lamm, nöt eller gris.
På drygt 30 år har Rosemount Estate etablerat sig som en av Australiens absolut främsta vinfirmor. Det är svårt att tro att man bara har odlat vin sedan 1969 när man ser den långa rad av guldmedaljer och utmärkelser som Rosemount har fått för sina viner genom åren.
Det hela började 1969 när Bob Oatley och hans tre tonåriga barn Sandy, Ian och Rosalind planterade de första druvorna i Hunter Valley norr om Sydney. Det första vinet gjordes 1974 och redan året därpå var Rosemount det hetaste utflyktsmålet för vinintresserade sydneybor. När Oatley i början av 1980-talet började köpa vingårdar även i andra delar av Australien var firman redan en av de mest kända både i hemlandet och i Europa.Rosemount Shiraz tillhör firmans mest klassiska viner. Vinet är gjort på 100 procent shirazdruvor som i huvudsak är hämtade från vingårdar i Fleurieu, Peninsula och från de södra delarna av New South Wales. Druvorna från de olika vingårdarna har jäst separat, vissa i stora öppna traditionella jäskar, andra i moderna rostfria tankar med ständig cirkulation av vinet. Därefter har allt vin lagrats i 6 månader på amerikansk ek innan buteljering.
Doft: Fruktig och kryddig med inslag av mörka bär och ek.
Smak: Medelfyllig, varm med intensiv fruktighet av mörka bär med kryddig ton och inslag av ek. Lång, mjuk eftersmak.
Konsumtion: 0-3
Användning: Smakrika rätter av lamm, nöt eller gris.
På drygt 30 år har Rosemount Estate etablerat sig som en av Australiens absolut främsta vinfirmor. Det är svårt att tro att man bara har odlat vin sedan 1969 när man ser den långa rad av guldmedaljer och utmärkelser som Rosemount har fått för sina viner genom åren.
Det hela började 1969 när Bob Oatley och hans tre tonåriga barn Sandy, Ian och Rosalind planterade de första druvorna i Hunter Valley norr om Sydney. Det första vinet gjordes 1974 och redan året därpå var Rosemount det hetaste utflyktsmålet för vinintresserade sydneybor. När Oatley i början av 1980-talet började köpa vingårdar även i andra delar av Australien var firman redan en av de mest kända både i hemlandet och i Europa.Rosemount Shiraz tillhör firmans mest klassiska viner. Vinet är gjort på 100 procent shirazdruvor som i huvudsak är hämtade från vingårdar i Fleurieu, Peninsula och från de södra delarna av New South Wales. Druvorna från de olika vingårdarna har jäst separat, vissa i stora öppna traditionella jäskar, andra i moderna rostfria tankar med ständig cirkulation av vinet. Därefter har allt vin lagrats i 6 månader på amerikansk ek innan buteljering.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 89 Kr | 639801 | Ordinarie |
Kommentarer
Andein73
Andein73
granaht