Färg: Medelhög intensitet, gul nyans.
Doft: Medelstor, ung, frisk och smörig med tropisk fruktighet.
Smak: Medelfyllig och frisk med tropisk fruktighet, elegant citruskaraktär och balanserat inslag av rostat fat.
Konsumtion: 0-2
Användning: Kalkon, kyckling, stekt lax, milda hårdostar och svamp.
Penfold är så gott som synonymt med australisk vinhistoria. Firman grundades 1844 av läkaren Christopher Rawson Penfold, som med sin familj emigrerade till Australien från England. I medicinskt syfte började han odla lite vin, men när han märkte hur bra marken passade för vinodling, lade han doktorsväskan på hyllan och blev vinbonde på heltid.
Penfolds Koonunga Hill Chardonnay lanserades 1993. Och på kort tid har det blivit ett av Australiens med prisvärda vita viner, som fått många utmärkelser. Druvorna till Penfolds Koonunga Hill Chardonnay är i huvudsak hämtade från vingårdar i Barossa Valley och Adelaide Hills i South Australia. Växtförhållanden i Barossa Valley och Adelaide Hills är i det närmaste idealiska för att odla chardonnay. Efter pressning och jäsning har delar av vinet mognat med jästen kvar, på små franska ekfat i tre månader och på rostfria ståltankar i fem månader.
Doft: Medelstor, ung, frisk och smörig med tropisk fruktighet.
Smak: Medelfyllig och frisk med tropisk fruktighet, elegant citruskaraktär och balanserat inslag av rostat fat.
Konsumtion: 0-2
Användning: Kalkon, kyckling, stekt lax, milda hårdostar och svamp.
Penfold är så gott som synonymt med australisk vinhistoria. Firman grundades 1844 av läkaren Christopher Rawson Penfold, som med sin familj emigrerade till Australien från England. I medicinskt syfte började han odla lite vin, men när han märkte hur bra marken passade för vinodling, lade han doktorsväskan på hyllan och blev vinbonde på heltid.
Penfolds Koonunga Hill Chardonnay lanserades 1993. Och på kort tid har det blivit ett av Australiens med prisvärda vita viner, som fått många utmärkelser. Druvorna till Penfolds Koonunga Hill Chardonnay är i huvudsak hämtade från vingårdar i Barossa Valley och Adelaide Hills i South Australia. Växtförhållanden i Barossa Valley och Adelaide Hills är i det närmaste idealiska för att odla chardonnay. Efter pressning och jäsning har delar av vinet mognat med jästen kvar, på små franska ekfat i tre månader och på rostfria ståltankar i fem månader.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 85 Kr | 646301 | Ordinarie |
Kommentarer