Betyg
0
Senaste betygen
Karaktär: Mörkt rubinröd färg. Mycket fruktig doft av röda bär, katrinplommon, kryddor och vanilj. Fylligt och smakrikt vin med toner av hallon, knäck och vanilj. Bra struktur med viss eldighet samt en lång, mjuk eftersmak.
Framställning: Druvorna skördas för hand vid 24 brix i april månad (brix är en enhet som mäter sockerhalten i vinet). Efter att druvorna krossats, kyls de ner till 15°c för att förhindra jäsning under en 48-timmarsperiod. Musten jäses sedan vid 26° c under 7-10 dagar med hjälp av utvalda jäststammar. Man macererar vinet med skalen under 15-20 dagar och drar sedan över det på ekfat där den malolaktiska jäsningen sker. Vinet får sedan ligga på faten i 12 månader, varav 70% av faten är av fransk ek och 30% är av amerikansk ek.
Passar till: Santa Helena Premium Varietal Carmenère är ett perfekt sällskap till kraftigare kötträtter med mycket smak, gärna grillat!
Framställning: Druvorna skördas för hand vid 24 brix i april månad (brix är en enhet som mäter sockerhalten i vinet). Efter att druvorna krossats, kyls de ner till 15°c för att förhindra jäsning under en 48-timmarsperiod. Musten jäses sedan vid 26° c under 7-10 dagar med hjälp av utvalda jäststammar. Man macererar vinet med skalen under 15-20 dagar och drar sedan över det på ekfat där den malolaktiska jäsningen sker. Vinet får sedan ligga på faten i 12 månader, varav 70% av faten är av fransk ek och 30% är av amerikansk ek.
Passar till: Santa Helena Premium Varietal Carmenère är ett perfekt sällskap till kraftigare kötträtter med mycket smak, gärna grillat!
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
3000 ml | 215 Kr | 650008 | Ordinarie |
Kommentarer