Betyg
7
Senaste betygen
Greystalker
2012-04-27T0bb
2011-09-10Trancemaniac
2011-09-10Flaxmixarn
2011-08-19ludvig
2011-07-02
Typ: Ekfatslagrad torr äppelcider
Producent: Wychwood Brewery & Co, England
Smak & Doft: Tydlig doft av äppelskrutt och kärnor. Frisk syrlig smak av äpple och tydliga ektoner i eftersmaken.
Passar till: Som sällskapsdryck eller till traditionell husmanskost med fläskkött i olika former. Går även utmärkt till ost.
Övrigt: Green Goblin är en frisk och syrlig cider med vuxen smak, gjord på de traditionella cideräpplesorterna Dabinett och Somerset Redstreak med stor andel av vanliga ätäpplen, som är betydligt dyrare. Efter att äppelmusten jäst färdigt, lagras den i upp till nio månader på stora ektankar med en volym på 20.000 liter. Detta görs för att cidern ska mogna och oxidera, för att utveckla alla aromer, samtidigt som cidern absorberar ekens tanniner innan slutlig buteljering sker. Alkoholstyrkan på 6 % lyfter fram alla komplexa smaker.
Wychwood Brewery är ett förhållandevis ungt bryggeri, det grundades 1983 som ett enmansprojekt, med en kapacitet på 8 till 10 fat per vecka. Ölet blev populärt och man övertog ett gammalt bryggeri i Witney, ca 15 kilometer öster om Oxford. Namnet har man tagit efter skogen Wychwood i närheten.
Idag brygger man motsvarande 30 000 fat om året, och deras mest kända öl Hobgoblin, är bland de största buteljerade alen i Storbritannien.
Producent: Wychwood Brewery & Co, England
Smak & Doft: Tydlig doft av äppelskrutt och kärnor. Frisk syrlig smak av äpple och tydliga ektoner i eftersmaken.
Passar till: Som sällskapsdryck eller till traditionell husmanskost med fläskkött i olika former. Går även utmärkt till ost.
Övrigt: Green Goblin är en frisk och syrlig cider med vuxen smak, gjord på de traditionella cideräpplesorterna Dabinett och Somerset Redstreak med stor andel av vanliga ätäpplen, som är betydligt dyrare. Efter att äppelmusten jäst färdigt, lagras den i upp till nio månader på stora ektankar med en volym på 20.000 liter. Detta görs för att cidern ska mogna och oxidera, för att utveckla alla aromer, samtidigt som cidern absorberar ekens tanniner innan slutlig buteljering sker. Alkoholstyrkan på 6 % lyfter fram alla komplexa smaker.
Wychwood Brewery är ett förhållandevis ungt bryggeri, det grundades 1983 som ett enmansprojekt, med en kapacitet på 8 till 10 fat per vecka. Ölet blev populärt och man övertog ett gammalt bryggeri i Witney, ca 15 kilometer öster om Oxford. Namnet har man tagit efter skogen Wychwood i närheten.
Idag brygger man motsvarande 30 000 fat om året, och deras mest kända öl Hobgoblin, är bland de största buteljerade alen i Storbritannien.
Kommentarer
Nofip
kroesus_sork
Förvaltaren
dlundh
Bengt-Martin
picasso