Casillero del Diablo Carmenère - 2010
RÖDA VINER 13.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades
2007-02-16
av
iglaset
Betyg
1
Vinberedning: Druvorna skördas i slutet av april och i början på maj varefter 70% sedan lagras på amerikanska ekfat och 30% på ståltank i mellan sex till åtta månader.
Färg: Mörkröd med djup intensitet.
Doft: En doft som påminner en aning om ”gamla vinvärlden” på grund av en något stram och maskulin framtoning. Man känner toner av bläck, rått kött och i sin något parfymerade stil är detta ett mycket välgjort vin av den elegantare skolan.
Smak: Smaken överenstämmer med det man känner i doften och i den långa eftersmaken finns även en kaffe- och chokladton.
Serveringstemp: 18-20° C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring men kan sparas ett par år.
Vin och mat: Perfekt till lamm- och vilträtter utan att ha för söta tillbehör. Detta vin ”funkar” även bra till grillad vit fisk.
Producent: Redan 1883 såg Don Melchor de Concha y Toro potentialen att odla vin vid Maipofloden. Han importerade franska vinrankor från Bordeaux för att göra sina första viner. Idag är Concha y Toro en av Chiles största och viktigaste vinproducenter. Man producerar bl a de kända vinerna Trio, Casillero del Diablo, Frontera, Sunrise och Chiles flaggskepp och deras stolthet Don Melchor Cabernet Sauvignon. Legenden föddes för mer än hundra år sedan på vingården Concha y Toro. Don Melchor ville behålla gårdens finaste viner för sig själv och för att skrämma bort obehöriga ur sin vinkällare lät han sprida ryktet att djävulen huserade i vinkällaren. Därav namnet Casillero del Diablo, djävulens källare.
Färg: Mörkröd med djup intensitet.
Doft: En doft som påminner en aning om ”gamla vinvärlden” på grund av en något stram och maskulin framtoning. Man känner toner av bläck, rått kött och i sin något parfymerade stil är detta ett mycket välgjort vin av den elegantare skolan.
Smak: Smaken överenstämmer med det man känner i doften och i den långa eftersmaken finns även en kaffe- och chokladton.
Serveringstemp: 18-20° C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring men kan sparas ett par år.
Vin och mat: Perfekt till lamm- och vilträtter utan att ha för söta tillbehör. Detta vin ”funkar” även bra till grillad vit fisk.
Producent: Redan 1883 såg Don Melchor de Concha y Toro potentialen att odla vin vid Maipofloden. Han importerade franska vinrankor från Bordeaux för att göra sina första viner. Idag är Concha y Toro en av Chiles största och viktigaste vinproducenter. Man producerar bl a de kända vinerna Trio, Casillero del Diablo, Frontera, Sunrise och Chiles flaggskepp och deras stolthet Don Melchor Cabernet Sauvignon. Legenden föddes för mer än hundra år sedan på vingården Concha y Toro. Don Melchor ville behålla gårdens finaste viner för sig själv och för att skrämma bort obehöriga ur sin vinkällare lät han sprida ryktet att djävulen huserade i vinkällaren. Därav namnet Casillero del Diablo, djävulens källare.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 74 Kr | 657701 | Ordinarie |
Kommentarer
C. N