Betyg
2
Färg: Medelhög intensitet, granatröd nyans.
Doft: Stor och ungdomlig med inslag av körsbär, lingon och örtkryddor.
Smak: Medelfyllig, mjuk och kryddig med bra fruktighet och inslag av plommon och lingonsylt.
Konsumtion: 0-1
Användning: Lättare rätter av kött och fågel.
Bröderna Ernest och Julio Gallo grundade sin första vingård 1933, i hjärtat av Kaliforniens Central Valley, med tanken att producera en kvalitetsprodukt till rimligt pris. I en lagerlokal ställde de in en press- och jäsutrustning, köpt på kredit, och startade den resa som med tiden skulle göra E&J Gallo till den största och mest kända vinproducenten i hela USA.
Gallo Sierra Valley är en serie druvrena viner som främst karaktäriseras av sin prisvärdhet. De är typiska för sitt kaliforniska ursprung och bra på att spegla respektive druvsorts speciella dofter och smaker. Men det är på matbordet, bland fat och kastruller, som Sierra Valley är som allra bäst. För en familj som Gallo, med deras italienska ursprung, vore något annat förstås otänkbart.Gallo Sierra Valley Zinfandel är gjort på zinfandel-druvor från vingårdar vid foten av Sierra Nevada i Kalifornien. Druvorna avstjälkades och fick ligga och macerera vid låg temperatur innan jäsningen startade. Det färdiga vinet lagrades tre månader på ekfat innan det buteljerades.
Doft: Stor och ungdomlig med inslag av körsbär, lingon och örtkryddor.
Smak: Medelfyllig, mjuk och kryddig med bra fruktighet och inslag av plommon och lingonsylt.
Konsumtion: 0-1
Användning: Lättare rätter av kött och fågel.
Bröderna Ernest och Julio Gallo grundade sin första vingård 1933, i hjärtat av Kaliforniens Central Valley, med tanken att producera en kvalitetsprodukt till rimligt pris. I en lagerlokal ställde de in en press- och jäsutrustning, köpt på kredit, och startade den resa som med tiden skulle göra E&J Gallo till den största och mest kända vinproducenten i hela USA.
Gallo Sierra Valley är en serie druvrena viner som främst karaktäriseras av sin prisvärdhet. De är typiska för sitt kaliforniska ursprung och bra på att spegla respektive druvsorts speciella dofter och smaker. Men det är på matbordet, bland fat och kastruller, som Sierra Valley är som allra bäst. För en familj som Gallo, med deras italienska ursprung, vore något annat förstås otänkbart.Gallo Sierra Valley Zinfandel är gjort på zinfandel-druvor från vingårdar vid foten av Sierra Nevada i Kalifornien. Druvorna avstjälkades och fick ligga och macerera vid låg temperatur innan jäsningen startade. Det färdiga vinet lagrades tre månader på ekfat innan det buteljerades.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 69 Kr | 658801 | Ordinarie |
Kommentarer
MrGnutt
lunken