Capricorn Estate Cabernet Sauvignon

RÖDA VINER 13%
Skapades 2006-12-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Relativt hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Stor, bärig och mustig med tydlig karaktär av svarta vinbär och inslag av jordgubb, körsbär och nyklippt gräs.
Smak: Relativt fyllig, varm, mycket bärig med tydlig vinbärston och lång eftersmak med inslag av vinbär och vildhallon.
Konsumtion: 0-2
Användning: Stekt och grillat nöt-, lamm- och fläskkött. Medelstarka hårdostar och vitmögelostar.

Chile är ett unikt vinland i första hand för att landet aldrig har drabbats av den fruktade vinlusen som har tvingat alla världens vingårdar att ympa vinstockar på amerikansk rot. I Chile kan man plantera oympade druvstockar och många anser att det är därför de chilenska vinerna har så utpräglad druvkaraktär i doft och smak.

Vinet kommer från Vina El Huique, en liten vinproducent som startade sin verksamhet på 1930-talet, och som långsamt har utvecklats från en enkel farm till en modern vintillverkare med den senaste källarutrustningen. Man gör bara vin från sina egna vingårdar, som idag omfattar 88 hektar planterade med i huvudsak cabernet sauvignon, men också carmenère som en gång odlades ganska utbrett i trakterna kring Bordeaux, men som idag nästan bara odlas i Chile.

Druvorna kommer från vindistriktet Colchagua, beläget 20 mil söder om huvudstaden Santiago, som en del av det stora området Central Valley där de allra bästa odlingarna i Chile ligger. Endast viner som är buteljerade i Chile får använda beteckningen Colchagua, och eftersom vi själva tappar Capricorn Estates viner får vi nöja oss med att skriva Central Valley på etiketten. Capricorn Estates består av viner från utvalda vingårdar vid Stenbockens vändkrets på södra halvklotet. Här är soldagarna fler och produktionsmetoderna modernare, vilket ger fruktigare och mer smakrika viner än de från det traditionella Europa. I dagsläget ingår fem olika viner i Capricorn Estates serie. Var och en har sin unika karaktär, präglat av såväl områdena de kommer ifrån som druvorna de är gjorda av.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 45 Kr 659201 Ordinarie
Kommentarer