Viña Tarapacá Sauvignon Blanc

VITA VINER 13%
Bibendum
Skapades 2008-02-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Chile Maipo
Druva
Sauvignon Blanc
Senaste betygen
Årgångar
2007
Smaktyp: Vitt vin torrt
Beskrivning: Ljus gul färg. Ren, frisk och fruktig doft med toner av gröna äpplen, krusbär och citrus. Fräsch och frisk smak av grön äpplighet. Lätta toner av fläder och citrusfrisk avslutning.
Passar till: Vinet passar utmärks som aperitif med sin friska, fräscha syrlighet. Prova det också gärna till lätta och gärna lätt syrliga rätter på fisk och skaldjur. Varför inte en seviche på lax och räka eller pocherad plattfisk med limesås.
Framställning: Druvorna till detta vin kommer ifrån Maipo Valley i centrala Chile strax söder om Santiago. All viner hos Tarapaca görs på egna odlade druvor, inga druvor köps in från andra odlare. På så sätt har man fullständig kontroll på hela processen – från druva till färdigt vin.
Druvorna skördades i början av mars och vinifierades enligt moderna metoder. Låg temperatur och rostfria ståltankar bevarar så mycket som möjligt av druvans fräschör och speciella arom. Vinet ingår i Tarapacas druvserie där även viner på druvorna Chardonnay, Carmenere, Cabernet Sauvignon och Merlot ingår.
Lagring: Detta vin vinner inte på lagring, utan är gjort för att njutas direkt.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 64 Kr 667501 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer