Betyg
17
Senaste betygen
guy
2018-11-17MadeleneRystedt
2016-08-04Dannan
2015-09-13guvhas
2014-12-27McQuar
2014-10-11
Det här vinet har revolutionerat konsumenternas uppfattning om Valpolicella. Vinet introducerades redan 1995 och har sedan dess ständigt växt i popularitet. Inte en enda gång har vi fått reklamationer av detta vin vilket betyder extrem pålitlighet i kvalitet och prisvärde. Sverige är idag den överlägset största marknaden för detta vin. Vinet finns i magnum på beställningssortimentet samt på halv- och helflaskor och dessutom t på femlitersflaska i trälåda som privatimport. Tillverkas av familjeföretaget Luigi Righetti som gör allt själv. Luigi som föddes 1922 och än idag jobbar han från morgon till kväll på vingården eller i vinkällaren.
Med kryddiga körsbärslika aromer och sprakande frukt är detta en ”skolboksvalpolicella”. Smaken är överraskade fyllig för denna vintyp, mycket elegant och ganska stramt hållen men ändå med mjuka tanniner och lång härlig eftersmak som balanseras av en finstämd fatnyans.
Det ultimata vinet till pasta- och pizzarätter, även perfekt till rätter på fågel, ljusare kötträtter och inte allt för starka ostar. Vinet har jäst i en mycket modern vinkällare i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Året efter skörd, någon gång under våren (mars/april) får vinet genomgå en andra kortare jäsning tillsammans med jästresterna från den tidigare amaroneproduktionen. Det är den här tillverkningsmetoden som kallas Ripasso och det betyder att denna version av Valpolicella får avsevärt mycket mera karaktär. Vinet har lagrats ett år på träfat och är konsumtionsfärdigt men utvecklas mycket bra under 5-8 års lagring i en bra källare.
Druvor: Corvina 50%, Molinara 25%, Rondinella 20%, Sangiovese 3% (Brunello), Barbera 2%
Med kryddiga körsbärslika aromer och sprakande frukt är detta en ”skolboksvalpolicella”. Smaken är överraskade fyllig för denna vintyp, mycket elegant och ganska stramt hållen men ändå med mjuka tanniner och lång härlig eftersmak som balanseras av en finstämd fatnyans.
Det ultimata vinet till pasta- och pizzarätter, även perfekt till rätter på fågel, ljusare kötträtter och inte allt för starka ostar. Vinet har jäst i en mycket modern vinkällare i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Året efter skörd, någon gång under våren (mars/april) får vinet genomgå en andra kortare jäsning tillsammans med jästresterna från den tidigare amaroneproduktionen. Det är den här tillverkningsmetoden som kallas Ripasso och det betyder att denna version av Valpolicella får avsevärt mycket mera karaktär. Vinet har lagrats ett år på träfat och är konsumtionsfärdigt men utvecklas mycket bra under 5-8 års lagring i en bra källare.
Druvor: Corvina 50%, Molinara 25%, Rondinella 20%, Sangiovese 3% (Brunello), Barbera 2%
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 49 Kr | 679202 | Ordinarie |
750 ml | 87 Kr | 679201 | Ordinarie |
1500 ml | 169 Kr | 8235806 | Beställning |
1500 ml | 189 Kr | 8235806 | Beställning |
15000 ml | 2300 Kr | 7389412 | Beställning |
Kommentarer
Jhk
Gibbon
nlandin
minisessan
Skinnknutte
Tanko
ptrk
Ulrica
ygg
ChalleMan
rogstro
Knubbe
fredde
bultzor
bultzor
Zeeba
kittylitter