Betyg
1
Senaste betygen
AtletKjell
2017-02-20HenrikHoff
2014-04-09Aki Urhonen
2013-08-27longede
2012-12-19lunken
2012-08-21
Färg: Svagt bärnstensfärgad.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med inslag av nötter, fat och viss rökighet.
Smak: Elegant fruktig smak med måttlig rökighet, fatton och inslag av malt.
Temperatur: Serveras rumstempererad.
Speyburn är en skotsk single maltwhisky, lagrad tio år på bourbonfat. Whiskyn är svagt bärnstensfärgad och har en nyanserad fruktig doft med kryddiga toner och anslag av torv. Smaken är elegant och fruktig med viss rökighet, och har inslag av malt och fat. Helhetsintrycket är fräscht och rent. Speyburn avnjutes rumstempererad som digestif eller avec, gärna med lite vatten i.
Speyburn tillverkas på Speyburn Distillery i norra Skottland. Destilleriet ligger mycket vackert, nära bifloden Granty Burn, och anses vara det mest fotograferade destilleriet i landet. Platsen valdes omsorgsfullt ut redan 1897 av grundaren John Hopkins och första tunnan whisky var klar redan i december samma år. Platsen var dock ej vald endast med tanke på den vackra naturen utan huvudsakligen för att man skulle kunna använda det rena vattnet i Granty Burn. Än idag, över 100 år senare, används källans kristallklara vatten och är en av faktorerna som bidragit till whiskyns höga kvalitet.
En single malt whisky kommer från ett enda destilleri och får inte blandas med whisky från andra destillerier. Whiskyn är gjord på mältat korn, jäst och vatten och destilleras minst två gånger i kopparpanna. Destillatet lagras sedan på gamla sherryfat eller bourbonfat i åtskilliga år för att få sin slutliga smak och arom. För att få kallas whisky måste destillatet dock ha fatlagrats i minst tre år.
Leverantör är Inver House Distillers som grundades 1964. Företaget var ursprungligen amerikanskt men köptes 1988 av bolagets skotska ledning tillsammans med de anställda. Idag är Inver House en självständig och oberoende skotsk verksamhet som äger fem högt ansedda maltdestillerier.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med inslag av nötter, fat och viss rökighet.
Smak: Elegant fruktig smak med måttlig rökighet, fatton och inslag av malt.
Temperatur: Serveras rumstempererad.
Speyburn är en skotsk single maltwhisky, lagrad tio år på bourbonfat. Whiskyn är svagt bärnstensfärgad och har en nyanserad fruktig doft med kryddiga toner och anslag av torv. Smaken är elegant och fruktig med viss rökighet, och har inslag av malt och fat. Helhetsintrycket är fräscht och rent. Speyburn avnjutes rumstempererad som digestif eller avec, gärna med lite vatten i.
Speyburn tillverkas på Speyburn Distillery i norra Skottland. Destilleriet ligger mycket vackert, nära bifloden Granty Burn, och anses vara det mest fotograferade destilleriet i landet. Platsen valdes omsorgsfullt ut redan 1897 av grundaren John Hopkins och första tunnan whisky var klar redan i december samma år. Platsen var dock ej vald endast med tanke på den vackra naturen utan huvudsakligen för att man skulle kunna använda det rena vattnet i Granty Burn. Än idag, över 100 år senare, används källans kristallklara vatten och är en av faktorerna som bidragit till whiskyns höga kvalitet.
En single malt whisky kommer från ett enda destilleri och får inte blandas med whisky från andra destillerier. Whiskyn är gjord på mältat korn, jäst och vatten och destilleras minst två gånger i kopparpanna. Destillatet lagras sedan på gamla sherryfat eller bourbonfat i åtskilliga år för att få sin slutliga smak och arom. För att få kallas whisky måste destillatet dock ha fatlagrats i minst tre år.
Leverantör är Inver House Distillers som grundades 1964. Företaget var ursprungligen amerikanskt men köptes 1988 av bolagets skotska ledning tillsammans med de anställda. Idag är Inver House en självständig och oberoende skotsk verksamhet som äger fem högt ansedda maltdestillerier.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 319 Kr | 28901 | Ordinarie |
Kommentarer
longede