Errazuriz Sangiovese Estate - 2007

RÖDA VINER 14%
Philipson Söderberg
Skapades 2008-12-29 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Aconcagua Chile
Druva
Sangiovese
Senaste betygen
Ursprung: Chile - Aconcagau Valley - Aconcagua Valley
Karaktär: 8000 flaskor lanseras 1 december. Nyanserad, fruktig och mjukt kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, fikon, plommon och lagerblad. Fyllig, fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka söta körsbär, blåbär, mörk choklad och mynta.
Druvor: Sangiovese
Lagras: Klarar några år men vinner inte mycket på lagring.
Passar till: SKRUVKAPSYL. En stekt filet av vit fisk med brynt svamp passar finfint. Men kött som kyckling, fläsk eller kalv går också bra. Salviaspäckade roulader av fläsk eller kalv som puttrat i timmar i sardellspetsad tomatsås! Passar också bra till mildare ostar.
Mer om Errazuriz Estate Sangiovese: Viña Errazuriz är ett familjeföretag som grundades 1870 av Don Maximiano Errazuriz och är en av Chiles äldsta och viktigaste vinproducenter. Idag ägs vinhuset av familjen Chadwick (släkt med Errazuriz) med Eduardo Chadwick, Chiles vinpersonlighet nummer ett, i spetsen. Originalvingården ligger sagolikt vackert belägen uppe i Aconcagua Valley, i skuggan av Amerikas högsta berg. Det utmärkta läget ger viner av strålande kvalitet. Errazuriz gör viner i alla kvaliteter från vardagsviner i 69 kronorsklassen upp till superpremiumviner som Don Maximiano och Seña som får klassiska vinhus i Gamla vinvärlden att skälva av oro. Läs gärna mer om de s k "Berlin Tastings" på Errazuriz hemsida. Druvorna till denna Estate Sangiovese 2007 kommer från vingården Max II som planterades med Sangiovese-druvor 1994 på Don Maximiano Estate i Aconcagua Valley.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 79 Kr 9933901 Beställning
Kommentarer