Betyg
1
Senaste betygen
Zoskia
2014-08-06shaitan
2014-07-21Ligufi
2014-06-13MarcLager
2012-05-26Morningcoffee
2012-01-16
Färg: Medelhög intensitet, gul nyans.
Doft: Stor, rik, mogen, fruktig med lätt smörig ton.
Smak: Medelfyllig, frisk och druvig med syrlig fruktighet och inslag av tropisk frukt.
Konsumtion: 0-3
Användning: Aperitif och sällskapsdryck. Skaldjur, kaviar och bufféer. Kräftsoppa.
När Maria Ana Codorníu år 1659 gifte sig med Miguel Raventós anade hon nog knappast att hennes vingårdar en dag skulle producera Spaniens främsta mousserande viner. Inte heller anade hon att ett vin med hennes namn skulle bli det mest lovordade bland svenska vinskribenter.
Cava är en beteckning för spanskt mousserande vin som har framställts enligt den dyrbara traditionella metod som används bland annat i Champagne. Den innebär att ett stilla vin tillåts jäsa en andra gång på butelj, vilket ger bättre bubblor och friskare karaktär än om vinet får jäsa på tank.
Anna de Codorníu är en Cava av absolut högsta kvalitet, gjort av 70 procent chardonnay, 15 procent parellada och 15 procent xarel-lo. Druvorna kommer från vingårdar i Riudabella-Vilosell, Pla de Manlleu, Pontons och San Quintín de Mediona, som ligger 500-700 meter över havet. Den höga höjden ger ett svalt klimat som ger friska viner med bra lagringsduglighet.
Druvorna har pressats lätt (endast 60 procent används), och musten har fått jäsa i stora tankar av rostfritt stål vid en temperatur av 15-18°C. Den andra jäsningen har skett på butelj, varefter vinet har lagrats ett år på jästfällningen innan det korkades om.
Doft: Stor, rik, mogen, fruktig med lätt smörig ton.
Smak: Medelfyllig, frisk och druvig med syrlig fruktighet och inslag av tropisk frukt.
Konsumtion: 0-3
Användning: Aperitif och sällskapsdryck. Skaldjur, kaviar och bufféer. Kräftsoppa.
När Maria Ana Codorníu år 1659 gifte sig med Miguel Raventós anade hon nog knappast att hennes vingårdar en dag skulle producera Spaniens främsta mousserande viner. Inte heller anade hon att ett vin med hennes namn skulle bli det mest lovordade bland svenska vinskribenter.
Cava är en beteckning för spanskt mousserande vin som har framställts enligt den dyrbara traditionella metod som används bland annat i Champagne. Den innebär att ett stilla vin tillåts jäsa en andra gång på butelj, vilket ger bättre bubblor och friskare karaktär än om vinet får jäsa på tank.
Anna de Codorníu är en Cava av absolut högsta kvalitet, gjort av 70 procent chardonnay, 15 procent parellada och 15 procent xarel-lo. Druvorna kommer från vingårdar i Riudabella-Vilosell, Pla de Manlleu, Pontons och San Quintín de Mediona, som ligger 500-700 meter över havet. Den höga höjden ger ett svalt klimat som ger friska viner med bra lagringsduglighet.
Druvorna har pressats lätt (endast 60 procent används), och musten har fått jäsa i stora tankar av rostfritt stål vid en temperatur av 15-18°C. Den andra jäsningen har skett på butelj, varefter vinet har lagrats ett år på jästfällningen innan det korkades om.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 89 Kr | 736901 | Ordinarie |
750 ml | 94 Kr | 736901 | Ordinarie |
1500 ml | 199 Kr | 7777406 | Beställning |
1500 ml | 199 Kr | 736906 | Ordinarie |
375 ml | 49 Kr | 736902 | Ordinarie |
Kommentarer
Gibbon