Betyg
1
Druvor: 100% Montepulciano.
Karaktär: Mörk färg. Doften är relativt stor, djup och med en god mörk bärfrukt med en viss komplexitet och en mycket stiltypisk italiensk ton. Smaken är medelfyllig, mycket god och rent fruktig med balanserad syra och strävhet. Ett ytterst attraktivt vin för prislappen.
Passar till: Ett utmärkt vin till medelkraftiga kötträtter, gärna med viss italiensk inspiration eftersom vinet har en så typisk italiensk prägel. Maten kan gärna ha en viss sälta från oliver eller salt hårdost (Pecorino eller Parmigiano) eller charkuterier. Tillbehör som pasta med olivolja på, risotto eller andra lite krämiga eller feta komponenter är fina till. Serveras vid cirka 18 grader. Vinet är utmärkt att dricka nu, men håller fint fram till 2007-2008.
Vininflikation: Handskörd i mitten av oktober. Mjuk pressning. Maceration i 7 dagar. Temperaturkontrollerad jäsning i rostfria ståltankar under 27 grader i 9 dagar. Lagring på gamla, franska, medelrostade ekfat i 6-14 månader.
Vinmakare: Danilo Chini.
Producenthistorik: Enoitalia har sitt huvudkontor i Calmasino di Bardolino. Företaget kontrakterar lokala vinodlare över hela Italien. Enoitalia kan garantera kvaliteten i sina produkter genom att selektera druvor och kvalitetskontrollera sina leverantörer. Man investerar kontinuerligt i moderna maskiner. Enoitalia kan också erbjuda skräddarsydda viner som svarar mot olika marknaders behov.
Området: Enorma bergsmassiv med många vinlägen högt över havet. Området är vältempererat med gott om soltimmar. Här trivs den röda Montepulciano druvan bra och för vita viner används bland annat Trebbiano och Malvasia. I Abruzzo finns idag över 54 000 vinodlare.
Karaktär: Mörk färg. Doften är relativt stor, djup och med en god mörk bärfrukt med en viss komplexitet och en mycket stiltypisk italiensk ton. Smaken är medelfyllig, mycket god och rent fruktig med balanserad syra och strävhet. Ett ytterst attraktivt vin för prislappen.
Passar till: Ett utmärkt vin till medelkraftiga kötträtter, gärna med viss italiensk inspiration eftersom vinet har en så typisk italiensk prägel. Maten kan gärna ha en viss sälta från oliver eller salt hårdost (Pecorino eller Parmigiano) eller charkuterier. Tillbehör som pasta med olivolja på, risotto eller andra lite krämiga eller feta komponenter är fina till. Serveras vid cirka 18 grader. Vinet är utmärkt att dricka nu, men håller fint fram till 2007-2008.
Vininflikation: Handskörd i mitten av oktober. Mjuk pressning. Maceration i 7 dagar. Temperaturkontrollerad jäsning i rostfria ståltankar under 27 grader i 9 dagar. Lagring på gamla, franska, medelrostade ekfat i 6-14 månader.
Vinmakare: Danilo Chini.
Producenthistorik: Enoitalia har sitt huvudkontor i Calmasino di Bardolino. Företaget kontrakterar lokala vinodlare över hela Italien. Enoitalia kan garantera kvaliteten i sina produkter genom att selektera druvor och kvalitetskontrollera sina leverantörer. Man investerar kontinuerligt i moderna maskiner. Enoitalia kan också erbjuda skräddarsydda viner som svarar mot olika marknaders behov.
Området: Enorma bergsmassiv med många vinlägen högt över havet. Området är vältempererat med gott om soltimmar. Här trivs den röda Montepulciano druvan bra och för vita viner används bland annat Trebbiano och Malvasia. I Abruzzo finns idag över 54 000 vinodlare.
Kommentarer
cylego