Betyg
4
Typ: Lagrad rom från Kuba
Doft: Först en blommig arom med inslag av vanilj och viss nyans av tobak åtföljd av kraftiga ekaromer, resultat av den långa lagring på fat
Smak: Komplex med välutvecklade smaker såsom kakao, kaffe, kryddor och en nypa nyrullad tobak.
Eftersmak: Lång, elegant eftersmak avrundad av en härlig sötma.
Tillverkning: När sockerrören skördats och krossats, pressas de tills saften utvunnits (detta kan göras upp till 6 ggr). Saften hettas upp, vattnet avdunstar och sockerkristaller bildas. Massan centrifugeras tills resultatet är en gyllene nektar. För att behålla sötman i rommen stoppas destillationen innan alkoholhalten blivit för hög, sockerrörssmaken skall vara kvar! Aguardiente kallas det vi nu fått och bara den bästa aguardienten används till Havana Club Añejo Reserva.Blandningen av Añejo Reserva är det som ger den dess karaktär, ”Maestro Ronero” Don Navarro blandar ung rom ( ”rå” sockerrörssmak) och gammal rom som ger fatkaraktär för att hitta den perfekta balansen i sin Reserva.
Historik: Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är romhistoria utan dess like……
Doft: Först en blommig arom med inslag av vanilj och viss nyans av tobak åtföljd av kraftiga ekaromer, resultat av den långa lagring på fat
Smak: Komplex med välutvecklade smaker såsom kakao, kaffe, kryddor och en nypa nyrullad tobak.
Eftersmak: Lång, elegant eftersmak avrundad av en härlig sötma.
Tillverkning: När sockerrören skördats och krossats, pressas de tills saften utvunnits (detta kan göras upp till 6 ggr). Saften hettas upp, vattnet avdunstar och sockerkristaller bildas. Massan centrifugeras tills resultatet är en gyllene nektar. För att behålla sötman i rommen stoppas destillationen innan alkoholhalten blivit för hög, sockerrörssmaken skall vara kvar! Aguardiente kallas det vi nu fått och bara den bästa aguardienten används till Havana Club Añejo Reserva.Blandningen av Añejo Reserva är det som ger den dess karaktär, ”Maestro Ronero” Don Navarro blandar ung rom ( ”rå” sockerrörssmak) och gammal rom som ger fatkaraktär för att hitta den perfekta balansen i sin Reserva.
Historik: Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är romhistoria utan dess like……
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 259 Kr | 30101 | Ordinarie |
Kommentarer
Niklaso
hammarnet
Goldie
Janbirger