Betyg
2
Senaste betygen
nolimit1
2013-02-02J.Berlin
2011-12-17slaskhinken
2011-01-11dimena
2010-10-18Garadas
2010-09-04
Tequila är ett destillat av jäst saft från agave, en medlem av familjen narcissväxter och alltså ingen kaktus som många tror. Enligt mexikansk lagstiftning måste tequila vara gjort på minst 51% av saft från agave, och agaven får endast ha odlats i distriktet Jalisco.
Aztekerna framställde en alkoholhaltig dryck av agavesaft redan för 2000 år sedan. Drycken var känd under namnet pulque och användes i första hand för rituellt bruk. Då spanjorerna anlände till Mexico på 1600−talet började de att destillera pulque och tequilan var uppfunnen.
Det tar mellan 8 och 12 år för agaveplantan att bli tillräckligt stor för att lämpa sig för tequilatillverkning. Agaveplantan, som ser ut som en gigantisk tallkotte med ananasblad på toppen, klyvs efter skörden. Därefter ångkokas den, krossas och urlakas i vatten. Den sockerhaltiga saften som blir resultatet får sedan jäsa i tankar innan destillation.
Sierra Tequila är idag ett av de största tequilamärkena på den europeiska marknaden. Med sin rena tequilakaraktär och nötiga eftersmak är det den perfekta ingrediensen i alla tequiladrinkar. Den passar dessutom utmärkt att dricka ren enligt det klassiska receptet med salt och citron.
Aztekerna framställde en alkoholhaltig dryck av agavesaft redan för 2000 år sedan. Drycken var känd under namnet pulque och användes i första hand för rituellt bruk. Då spanjorerna anlände till Mexico på 1600−talet började de att destillera pulque och tequilan var uppfunnen.
Det tar mellan 8 och 12 år för agaveplantan att bli tillräckligt stor för att lämpa sig för tequilatillverkning. Agaveplantan, som ser ut som en gigantisk tallkotte med ananasblad på toppen, klyvs efter skörden. Därefter ångkokas den, krossas och urlakas i vatten. Den sockerhaltiga saften som blir resultatet får sedan jäsa i tankar innan destillation.
Sierra Tequila är idag ett av de största tequilamärkena på den europeiska marknaden. Med sin rena tequilakaraktär och nötiga eftersmak är det den perfekta ingrediensen i alla tequiladrinkar. Den passar dessutom utmärkt att dricka ren enligt det klassiska receptet med salt och citron.
Kommentarer
torsson
Gunnar H