Betyg
0
Senaste betygen
shaitan
2014-07-11Gilgamesh
2014-02-01fredrik79
2011-08-03cyberknutte
2011-02-07JohanN
2010-12-19
Druvor: 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay och 10% Pinot Meunier
Framställning: Druvorna kommer från tre områden i Champagne. Chardonnay från Côtes des Blancs, Pinot Noir från Aube och Pinot Meunier från Vallé de la Marne. Musten jäser i rostfria ståltankar och genomgår där den malolaktiska jäsningen. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för buteljering och en andra jäsning på buteljen. Dosagen är 10 gram socker/liter.
Vinet: Ung och fruktig doft med gröna äpplen och inslag av gråpäron och rostat bröd. Frisk smak med brödighet och inslag av äpple.
Producenten: Ett växande champagnehus som värnat om tradition och sin "husstil" över flera generationer. Alexandre Bonnet håller till i Les Ricey i distriktet Aube. 96% av byns odlingar utgörs av Pinot Noir. Försedd med branta kalkstenssluttningar och frodig lera som översta jordmånslager finns här de ideala förutsättningarna för Pinot Noirdruvan. Enligt sed i Champgne sker skörden varsamt och för hand. Druva för druva, steg för steg, i den traditionsenliga metoden att göra champagne av högsta kvalitet. Trots att Alexandre Bonnet är byns största producent är inte produktionen större än 650 000 flaskor om året.
Framställning: Druvorna kommer från tre områden i Champagne. Chardonnay från Côtes des Blancs, Pinot Noir från Aube och Pinot Meunier från Vallé de la Marne. Musten jäser i rostfria ståltankar och genomgår där den malolaktiska jäsningen. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för buteljering och en andra jäsning på buteljen. Dosagen är 10 gram socker/liter.
Vinet: Ung och fruktig doft med gröna äpplen och inslag av gråpäron och rostat bröd. Frisk smak med brödighet och inslag av äpple.
Producenten: Ett växande champagnehus som värnat om tradition och sin "husstil" över flera generationer. Alexandre Bonnet håller till i Les Ricey i distriktet Aube. 96% av byns odlingar utgörs av Pinot Noir. Försedd med branta kalkstenssluttningar och frodig lera som översta jordmånslager finns här de ideala förutsättningarna för Pinot Noirdruvan. Enligt sed i Champgne sker skörden varsamt och för hand. Druva för druva, steg för steg, i den traditionsenliga metoden att göra champagne av högsta kvalitet. Trots att Alexandre Bonnet är byns största producent är inte produktionen större än 650 000 flaskor om året.
Kommentarer