Betyg
0
Senaste betygen
nomorenight
2013-05-30bonniel
2012-02-17sted
2011-09-21ravon
2011-02-24Galivan
2010-08-04
Färg: Medelhög intensitet, rubinröd nyans.
Doft: Medelstor, mycket ren och bärig med inslag av hallon och söta körsbär.
Smak: Medelfyllig, mycket fruktig och kryddig med intensiv jordgubbston och lång eftersmak av söta körsbär och en aning vanilj.
Konsumtion: 0-2
Användning: Pasta med gräddig sås. Rätter av kyckling och fläskkött. Passar även bra till charkuterier och till smakrik ost.
Apulien tillhör de senaste årens stora överraskningar i vinvärlden. Området, som utgör klacken på den italienska stöveln, har i över tvåtusen år producerat enklare viner för lokal konsumtion, men nu kommer plötsligt många av de mest prisvärda vinerna därifrån. En vinrevolution, varken mer eller mindre, har ägt rum.
Candido tillhör den grupp som leder revolutionen, och man gör det utan att överge de traditionella druvsorterna och smakerna. Firman bildades 1925 av Fransesco Candido och sköts av sönerna Giacomo och Alessandro. Tillsammans med vinmakaren Severino Garofano har man moderniserat vineriet och gått över till så gott som ekologisk vinodling, där konstgödsel, insektsmedel och moderna bekämpningsmedel är helt bannlysta. Egendomen omfattar 137 hektar vinodlingar och man producerar totalt nära 2 miljoner buteljer varje år. Inte mindre än 83 procent går på export, vilket säger en del om hur attraktiva vinerna är. Salice Salentino är gjort på 95 procent negro amaro och 5 procent malvasia nera. Vinet har jäst vid 29 graders temperatur och macererats med skaldelarna i 5 dagar, varpå det har lagrats en tid på stora ekfat.
Doft: Medelstor, mycket ren och bärig med inslag av hallon och söta körsbär.
Smak: Medelfyllig, mycket fruktig och kryddig med intensiv jordgubbston och lång eftersmak av söta körsbär och en aning vanilj.
Konsumtion: 0-2
Användning: Pasta med gräddig sås. Rätter av kyckling och fläskkött. Passar även bra till charkuterier och till smakrik ost.
Apulien tillhör de senaste årens stora överraskningar i vinvärlden. Området, som utgör klacken på den italienska stöveln, har i över tvåtusen år producerat enklare viner för lokal konsumtion, men nu kommer plötsligt många av de mest prisvärda vinerna därifrån. En vinrevolution, varken mer eller mindre, har ägt rum.
Candido tillhör den grupp som leder revolutionen, och man gör det utan att överge de traditionella druvsorterna och smakerna. Firman bildades 1925 av Fransesco Candido och sköts av sönerna Giacomo och Alessandro. Tillsammans med vinmakaren Severino Garofano har man moderniserat vineriet och gått över till så gott som ekologisk vinodling, där konstgödsel, insektsmedel och moderna bekämpningsmedel är helt bannlysta. Egendomen omfattar 137 hektar vinodlingar och man producerar totalt nära 2 miljoner buteljer varje år. Inte mindre än 83 procent går på export, vilket säger en del om hur attraktiva vinerna är. Salice Salentino är gjort på 95 procent negro amaro och 5 procent malvasia nera. Vinet har jäst vid 29 graders temperatur och macererats med skaldelarna i 5 dagar, varpå det har lagrats en tid på stora ekfat.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 69 Kr | 757001 | Ordinarie |
Kommentarer