Betyg
0
Druvor: Macabeo 50 %, Xarel-lo 40 %, Parellada 10 %
Vinifiering: Ett torrt vitt vin blandas med litet jäst och socker och läggs på temperaturkontrollerad tank. En andra jäsning sker långsamt och bildar dels kolsyran, som ger den fina moussen, dels angenäma aromer av mandel och nyrostat bröd.
Doft: Medelstor, angenäm, lätt aromatisk doft med inslag av mandel.
Smak: Medelfyllig, torr, angenämt fruktig smak med inslag av mandel, brödighet och grapefrukt.
Passar till: Serveras vid ca 10 C som aperitif, till tapas och till förrätter med skaldjur.
Vinifiering: Ett torrt vitt vin blandas med litet jäst och socker och läggs på temperaturkontrollerad tank. En andra jäsning sker långsamt och bildar dels kolsyran, som ger den fina moussen, dels angenäma aromer av mandel och nyrostat bröd.
Doft: Medelstor, angenäm, lätt aromatisk doft med inslag av mandel.
Smak: Medelfyllig, torr, angenämt fruktig smak med inslag av mandel, brödighet och grapefrukt.
Passar till: Serveras vid ca 10 C som aperitif, till tapas och till förrätter med skaldjur.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 60 Kr | 774401 | Ordinarie |
Kommentarer