Betyg
0
Senaste betygen
Undefined
2007-04-17
Druva: Tinta Negra Mole, Verdelho
Druvorna har odlats på Madeira. Manuell skörd. Vinet görs i en produktionsteknik som innehåller "estufagem" , vilket betyder att man hetter upp vinet. När druvorna blivit krossade och jästa överförs de till en "estufa". Vinet värms där upp långsamt till en temperatur av ca 45 grader C, vilket tar en månad. Därefter hålls denna temperatur under fyra månader innan den sakta får återgå till rumstemperatur. Vinet förs sedan över till stora ekfat för lagring.
Doften är stor och nötog med inslag av knäck, torkade frukter.
Smaken är halvtorr och fyllig med torkad frukt, nötter, choklad och knäck.
Madeira Medium Dry passar till kraftiga soppor, som aperitf eller till salta, marinerade förrätter.
Typ: Halvtorrt
Druvorna har odlats på Madeira. Manuell skörd. Vinet görs i en produktionsteknik som innehåller "estufagem" , vilket betyder att man hetter upp vinet. När druvorna blivit krossade och jästa överförs de till en "estufa". Vinet värms där upp långsamt till en temperatur av ca 45 grader C, vilket tar en månad. Därefter hålls denna temperatur under fyra månader innan den sakta får återgå till rumstemperatur. Vinet förs sedan över till stora ekfat för lagring.
Doften är stor och nötog med inslag av knäck, torkade frukter.
Smaken är halvtorr och fyllig med torkad frukt, nötter, choklad och knäck.
Madeira Medium Dry passar till kraftiga soppor, som aperitf eller till salta, marinerade förrätter.
Typ: Halvtorrt
Kommentarer