Betyg
1
Senaste betygen
FeadAnIolair
2011-04-24jeppser
2011-02-25linus_lindan
2009-01-16Probstner
2009-01-11Ronny T
2007-09-10
Färg: Relativt hög intensitet, mörkt tegelfärgad.
Doft: Medelstor doft av torkade fikon och russin med en liten ton av nötter.
Smak: Relativt fyllig och ganska eldig med inslag av torkad frukt och nötter.
Konsumtion: 0-3
Användning: Medellagrade hårdostar, mild grönmögelost, choklad och som apéritif.
Det förstärkta vinet.
Vintry's Red Port är ett rött portvin som passar mycket bra till ost, medellagrade hårdostar som cheddar och grevé, eller relativt milda grönmögelostar, t.ex. cambozola och gräddädel. Vintry's Red Port är också gott till chokladdesserter som en lättare chokladmousse eller kladdkaka.
Portvin är ett så kallat förstärkt vin. Det betyder att det i tillverkningsprocessen förstärkts med vinsprit. Till de förstärkta vinerna räknas även bland annat sherry, marsala och madeira.
Vintry's Red Port tillverkas, som allt äkta portvin, i Durodalen i norra Portugal. Druvorna plockas för hand för att sedan krossas i stora kar där musten får ta ordentligt med färg och kraft från skalen. Därefter jäses musten till en alkoholhalt på mellan 6 och 9% varefter man tillsätter vinspriten. Vid jäsning omvandlas socker till alkohol, men eftersom jäsningen avbryts när vinet förstärks bevaras en hel del av druvornas naturliga sötma i vinet. Vintry's Red Port lagras i tre år på ekfat innan det buteljeras och är färdigt att avnjutas.
Doft: Medelstor doft av torkade fikon och russin med en liten ton av nötter.
Smak: Relativt fyllig och ganska eldig med inslag av torkad frukt och nötter.
Konsumtion: 0-3
Användning: Medellagrade hårdostar, mild grönmögelost, choklad och som apéritif.
Det förstärkta vinet.
Vintry's Red Port är ett rött portvin som passar mycket bra till ost, medellagrade hårdostar som cheddar och grevé, eller relativt milda grönmögelostar, t.ex. cambozola och gräddädel. Vintry's Red Port är också gott till chokladdesserter som en lättare chokladmousse eller kladdkaka.
Portvin är ett så kallat förstärkt vin. Det betyder att det i tillverkningsprocessen förstärkts med vinsprit. Till de förstärkta vinerna räknas även bland annat sherry, marsala och madeira.
Vintry's Red Port tillverkas, som allt äkta portvin, i Durodalen i norra Portugal. Druvorna plockas för hand för att sedan krossas i stora kar där musten får ta ordentligt med färg och kraft från skalen. Därefter jäses musten till en alkoholhalt på mellan 6 och 9% varefter man tillsätter vinspriten. Vid jäsning omvandlas socker till alkohol, men eftersom jäsningen avbryts när vinet förstärks bevaras en hel del av druvornas naturliga sötma i vinet. Vintry's Red Port lagras i tre år på ekfat innan det buteljeras och är färdigt att avnjutas.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 56 Kr | 808702 | Ordinarie |
750 ml | 99 Kr | 808701 | Ordinarie |
750 ml | 102 Kr | 808701 | Ordinarie |
Kommentarer
FeadAnIolair