Betyg
0
Ursprung
BelgienTillverkningssätt
Brettanomyces Spontanjäst Barrel agedStil
Lambic - Frukt FruktölHumle
Hallertau
Rödbrunt, grumligt och medelfylligt öl med generösa bärtoner, vinbärsaromer och liten humlebeska.
Stamvörtstyrka: 11,8 vikt-%
Färg: 17 EBC-enh.
Bitterämneshalt: 8 EBU-enh.
Energiinnehåll: 40 kcal/100 ml (180 kJ/100 ml)
E-nummer: E 954
Öltyp: lambic
Råvaror: Pilsner- och vetemalt, Hallertauhumle och skogsbär.
Framställning: Jäsning sker i öppna kar där vörten börjar jäsa spontant med hjälp av naturligt förekommande vildjäst.
Producent: Timmermans, ett ganska stort bryggeri i Itterbeek strax utanför Bryssel. Verksamheten inleddes år 1850 och produktionen är inriktad på lambicöl. Bryggeriet har sedan 1993 varit en del av John Martin Group.
Text och bild: www.alko.fi
Stamvörtstyrka: 11,8 vikt-%
Färg: 17 EBC-enh.
Bitterämneshalt: 8 EBU-enh.
Energiinnehåll: 40 kcal/100 ml (180 kJ/100 ml)
E-nummer: E 954
Öltyp: lambic
Råvaror: Pilsner- och vetemalt, Hallertauhumle och skogsbär.
Framställning: Jäsning sker i öppna kar där vörten börjar jäsa spontant med hjälp av naturligt förekommande vildjäst.
Producent: Timmermans, ett ganska stort bryggeri i Itterbeek strax utanför Bryssel. Verksamheten inleddes år 1850 och produktionen är inriktad på lambicöl. Bryggeriet har sedan 1993 varit en del av John Martin Group.
Text och bild: www.alko.fi
Kommentarer