Muscat de Beaumes de Venise - 2008

STARKVIN 15%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-02-04 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
lspinnars
2008-11-30 6
Karaktär: Gyllengult, med tydlig doft av muscat-druva, bergamott (earl grey), aprikos och pomerans. Muscat de Beaumes de Venise har en söt smak med bra balanserad syra som gör att vinet inte känns klibbigt söt.
Lagras: Vinner inte på lagring.
Passar till: I Frankrike dricks det gärna som aperitif eller till t ex kycklinglevermousse. I norra Europa är det vanligare som dessertvin och det passar utmärkt bra till desserter med bär som smultronflarn med vaniljgrädde. Serveras väl kylt i mindre likör eller vinglas.
Mer om Muscat de Beaumes de Venise (söt): Beaumes de Venise är en liten enklav i Côtes du Rhône Village kommunen med samma namn med normalt röda viner. Muscat från samma område är en av fem appellationer muscat från södra Frankrike och den mest kända av de fem. Vinet görs på Muscat blanc de petit grais, troligtvis Europas äldsta kultiverade druva. Ett sött vin enligt VDN - Vin Doux Naturel - som tillverkas genom att man avstannar jäsningen genom att tillsätta vinsprit (till 15%) till vinet innan det jäst ut, det vill säga med en ordentlig restsötma kvar, minst 110 gram/liter. Georges Duboeuf är mest känd som "kungen av Beaujolais". Han föddes i Pouilly Fuissé-byn Chaintres 1933 och har vuxit upp i en familj med nedärvda vintraditioner sedan 1700-talet. Georges Duboeufs internationella genombrott kom i samband med världsutställningen i Montreal 1968, då den franska paviljongen serverade viner med den Duboeuf-typiska blometiketten på. Sedan dess har hans vinhus vuxit enormt. Idag har han 110 anställda och samarbetar med ca 400 kontrakterade odlare.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 156 Kr 818101 Ordinarie
lspinnars
2008-11-30 6

Kommentarer