Betyg
0
Karaktär: Mycket torr med finstämd nötighet och en aning bitterljuv avslutning. Färdigt att drickas. Serveras vid 8-10 grader.
Framställning: Palominodruvorna till detta vin växer i en unik jordmån, kallad Albariza, som är en slags krita vilken bevarar fukten långt ner i jordlagren, medan den på ovansidan är helt krit-torr. Endast juice från första pressningen används för att producera La Guita, och man jäser ut musten till helt torrt vin. Efter ett års lagring på ekfat förs vinet över till "solerasystemet", där jästen bildar ett skyddande lock, som kallas "flor". La Guita vilar i snitt 5 år under "flor-täcket" innan buteljering och konsumtion.
Passar till: I Spanien dricker man sin Manzanilla med stor behållning till tapas av olika slag. I norra Europa brukar vi föredra att dricka den som aperitif eller till en smakrik soppa, gärna en redd hummersoppa.
Framställning: Palominodruvorna till detta vin växer i en unik jordmån, kallad Albariza, som är en slags krita vilken bevarar fukten långt ner i jordlagren, medan den på ovansidan är helt krit-torr. Endast juice från första pressningen används för att producera La Guita, och man jäser ut musten till helt torrt vin. Efter ett års lagring på ekfat förs vinet över till "solerasystemet", där jästen bildar ett skyddande lock, som kallas "flor". La Guita vilar i snitt 5 år under "flor-täcket" innan buteljering och konsumtion.
Passar till: I Spanien dricker man sin Manzanilla med stor behållning till tapas av olika slag. I norra Europa brukar vi föredra att dricka den som aperitif eller till en smakrik soppa, gärna en redd hummersoppa.
Kommentarer