Betyg
1
Senaste betygen
dangersungmorn
2012-09-19Paradiset
2012-02-24erikroyale
2011-11-06soder
2010-01-12Armagnac
2009-12-10
Karaktäristik:
• Ljus gul färg.
• Stor, frisk, ren doft med nötighet.
• Helt torr, komplex smak med elegant finokaraktär. Lång eftersmak.
Passar till: Den perfekta aperitifen, idealisk till tapas, men passar även utmärkt till lättare fisk- och skaldjursätter.
Lagring: Vinner inte på lagring. Öppnad flaska förvaras i kylskåp.
Vinet: Råvaran till Tio Pepe är palomino fino-druvor som först jäser till ett vanligt vitt vin, till vilket man efter jäsningen tillsätter sprit så att alkoholhalten blir 15 %. Detta vin fylls sedan på fat, där en särskild jästsvamp tillåts växa på vinets yta. Denna bildar snart ett några centimeter tjockt lager – flor – som skyddar vinet mot oxidation och ger en sherry av fino-typ (som Tio Pepe) dess unika smak. Vinet lagras sedan i ett solera-system, fortfarande skyddat av flor, i fem år innan det buteljeras.
Producenten: Gonzalez-Byass startades redan 1835 av Manuel Maria Gonzalez Angel. Företaget fick sitt namn då han snart lät sin engelske Robert Blake Byass gå in som partner. Gonzalez-Byass har sedan starten varit en av de ledande producenterna av sherry.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com
Området: I det flacka landskapet runt staden Jerez i sydligaste Spanien breder stora vingårdar ut sig, där man odlar druvorna till produktionen av sherry. De bästa vingårdarna har en tät, kalkhaltig jordmån som kallas albariza, som bevarar fuktigheten under de brännheta somrarna och ger druvor med en perfekt syrabalans. Druvorna till Tio Pepe kommer uteslutande från albariza-vingårdar.
• Ljus gul färg.
• Stor, frisk, ren doft med nötighet.
• Helt torr, komplex smak med elegant finokaraktär. Lång eftersmak.
Passar till: Den perfekta aperitifen, idealisk till tapas, men passar även utmärkt till lättare fisk- och skaldjursätter.
Lagring: Vinner inte på lagring. Öppnad flaska förvaras i kylskåp.
Vinet: Råvaran till Tio Pepe är palomino fino-druvor som först jäser till ett vanligt vitt vin, till vilket man efter jäsningen tillsätter sprit så att alkoholhalten blir 15 %. Detta vin fylls sedan på fat, där en särskild jästsvamp tillåts växa på vinets yta. Denna bildar snart ett några centimeter tjockt lager – flor – som skyddar vinet mot oxidation och ger en sherry av fino-typ (som Tio Pepe) dess unika smak. Vinet lagras sedan i ett solera-system, fortfarande skyddat av flor, i fem år innan det buteljeras.
Producenten: Gonzalez-Byass startades redan 1835 av Manuel Maria Gonzalez Angel. Företaget fick sitt namn då han snart lät sin engelske Robert Blake Byass gå in som partner. Gonzalez-Byass har sedan starten varit en av de ledande producenterna av sherry.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com
Området: I det flacka landskapet runt staden Jerez i sydligaste Spanien breder stora vingårdar ut sig, där man odlar druvorna till produktionen av sherry. De bästa vingårdarna har en tät, kalkhaltig jordmån som kallas albariza, som bevarar fuktigheten under de brännheta somrarna och ger druvor med en perfekt syrabalans. Druvorna till Tio Pepe kommer uteslutande från albariza-vingårdar.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 57 Kr | 822502 | Ordinarie |
750 ml | 99 Kr | 822501 | Ordinarie |
750 ml | 109 Kr | 822501 | Ordinarie |
Kommentarer
Paradiset