Dry Sack Fino

STARKVIN 15%
Philipson & Söderberg
Skapades 2009-04-06 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Jerez Spanien
Stil
Sherry Fino
Druva
Palomino
Senaste betygen
Porterbryggare
2007-05-01 8
Karaktär: Dry Sack Fino är en mycket ljus sherry med elegant doft av valnöt, mandel, färsk ek och salt hav. Smaken är mycket torr och lätt med den för Fino så typiska florkaraktären. Bra syror och med en svagt bitter känsla av mandel och nöt i eftersmaken.
Lagras: Vinner ej på lagring. Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och drickas inom fyra veckor.
Passar till: Tapas och annan plockmat men även trevlig till en vanlig buffée eller som förrättsvin, gärna med mat med lite sälta. Prova till rökt kött eller fisk, även lax. Försvinnande god till Sushi! Serveras välkyld, 10-12 grader.
Mer om Dry Sack Fino: Sherry, Jerez, Xérès - det förtorkade landet mellan Sevilla och Cadiz vid Andalusiens atlantkust. Här piskar de saltmättade västvindarna de nakna vinstockarna på vintern och här steker solen samma rankor under den långa heta sommaren. Vad mer än vin skulle stå ut under sådana förhållanden. Men vinrankor är som poeter, de måste lida för att presentera storverk. En stor del av sherryns hemlighet ligger just i den torra kritjorden som ger den nödvändiga syran till vinet. Speciellt Palomino som ger musten till Fino måste växa här på de karga kritåsarna mellan Jerez och Sanlúcar de Barrameda. Fino är den typ som mognar fram under flor, detta skikt av finfördelad mögelsvamp som förhindrar vinet att oxidera under den långa lagringen. Finon är den lättaste och elegantaste av sherryvinerna. Williams & Humbert har sina källare mitt i Jérez de la Frontera, precis bakom tjurfäktningsarenan. De flesta av deras vingårdar ligger väster om stan i Los Tercios och Macharnudo.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 7608801 Beställning
375 ml 57 Kr 7608802 Beställning
750 ml 89 Kr 827201 Ordinarie
Porterbryggare
2007-05-01 8

Liknande artiklar
Kommentarer