Don José Oloroso

STARKVIN 18%
Viña Española
Skapades 2008-01-23 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Jerez
Stil
Sherry Oloroso
Senaste betygen
Någon gång under 1750-talet kom Don Juan Sanchez de la Torre till staden Jerez de la Frontera med intentionen att arbeta med den lyckade vinframställningen. 1781 grundade han sin egen vingård, han blev snabbt populär bland stadens invånare då han förutom att göra viner av excellent kvalitet ägnade sig befrämja utbildning och konst i Jerez de la Frontera.

Sanchez Romate Hnos, som har mer än 200 års erfarenhet är en utav Spaniens äldsta vingårdar. Idag är det en av få som fortfarande styrs av familjer från Jerez. Detta har lett till att man har kunnat behålla sin tradition och att kunna göra sin vinframställning på ett hantverksmässigt sätt. Detta gjorde att man redan 1917 blev utnämnd till Proveedora del Sacro Palacio Apostólico dvs. leverantör till det heliga apostel palatset.

Denominacion de Origen Jerez ligger i provinsen Cadiz. Vinerna från Jerez är en utav de mest representativa och viktiga i Europa. För att garantera kvaliteten av dessa viner föds år 1935 Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Jeréz y Manzanilla även om det först nämns som vindistrikt år 1932. Därmed är området det första med ursprungsbetäckning i Spanien.

Vintyperna som har stor inverkan är alkoholrika vinerna, som tillverkas under ett lager av flor en typ av jäst som finns naturligt i området kring Sanlucar de Barrameda. samt de söta naturella vinerna som tillverkas av druvor som har fått mogna till 100% inte långt ifrån russin. Dessa får jäsa tillsammans med druvdestillat och bildar sedan delikata söta viner som exempelvis PX.

Klimat: Vinodlingen i området är starkt beroende på atlant klimatet, med dess vind som spelar in. Medeltemperaturen är 17,5ºc
Område & jordmån: Jordmånen Albariza är den mest omtalade bland Spaniens alla vinområden. En faktor som har stor inverkan på kvaliteten i vinet är att jordmånen behåller regnvatten, något som behövs under de varma sommarmånaderna.
Lagring: Det är viktigt att nämna att lagring i detta distrikt inte är likt något annat, då man inte följer de normala reglerna som tillämpas i resten av landet. Lagring sker i så kallade Criaderas och Soleras. Man blandar vin från tidigare år med nya viner för att göra en alltigenom liknande produkt. Lagringen måste ha skett i minst 3 år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 836101 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer