Betyg
2
Senaste betygen
skylt
2013-12-06Gudagott
2012-01-10Mikael8212
2011-12-29Joppe2000
2010-01-24Magnuss
2008-12-20
Färg: Medelhög intensitet, gul nyans
Doft: Medelstor, aromatisk och örtkryddig doft med inslag av citron och lime
Smak: Medelfyllig, örtig och kryddig med toner av sherry, citrus och en elegant beska
Druva: Picpoul, clairette
Noilly Prat är den klassiska franska vermouthen som föddes 1813 i en liten sydfransk stad vid namn Marseillan. Louis Noilly tog fram det unika receptet, men det var först 1843 när han blev kompanjon med Claudius Prat som det framgångsrika företaget Noilly Prat skapades.
Picpoul och Clairette är de två druvsorter som tillsammans med 20 hemliga örter gör den torra vermouthen. Den första lagringen sker på stora kanadensiska ekfat i sex månader innan vinet tappas på 600-liters fat. På dessa fat ligger vinet i tolv månader utomhus i gassande sol såväl som hällande regn. Under lagringen utomhus dunstar en del av vinet och det som återstår är kraftfullt och gyllengult. Sist i framställningen tillsätter man örterna, en väl bevarad hemlighet. Varje dag under tre veckor rör man om i de stora faten innan den färdig vermouthen tappas på flaska. Läs mer på www.noillyprat.com
Doft: Medelstor, aromatisk och örtkryddig doft med inslag av citron och lime
Smak: Medelfyllig, örtig och kryddig med toner av sherry, citrus och en elegant beska
Druva: Picpoul, clairette
Noilly Prat är den klassiska franska vermouthen som föddes 1813 i en liten sydfransk stad vid namn Marseillan. Louis Noilly tog fram det unika receptet, men det var först 1843 när han blev kompanjon med Claudius Prat som det framgångsrika företaget Noilly Prat skapades.
Picpoul och Clairette är de två druvsorter som tillsammans med 20 hemliga örter gör den torra vermouthen. Den första lagringen sker på stora kanadensiska ekfat i sex månader innan vinet tappas på 600-liters fat. På dessa fat ligger vinet i tolv månader utomhus i gassande sol såväl som hällande regn. Under lagringen utomhus dunstar en del av vinet och det som återstår är kraftfullt och gyllengult. Sist i framställningen tillsätter man örterna, en väl bevarad hemlighet. Varje dag under tre veckor rör man om i de stora faten innan den färdig vermouthen tappas på flaska. Läs mer på www.noillyprat.com
Kommentarer
Mikael8212
Magnuss