Solbacka Dessert

STARKVIN 16%
V&S
Skapades 2008-01-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Sverige
Stil
Fruktvin
Senaste betygen
Färg: Bärnsten, knappt medelhög intensitet.
Doft: Stor, knäckig doft med inslag av mogna äpplen och russin.
Smak: Halvsött, friskt, medelfylligt vin i knäckig och kryddig stil med lätt syrlig smak av mogna äpplen och torkad frukt,.
Konsumtion: 0-2
Användning: Diverse bakverk som t ex kolakaka, engelsk fruktkaka eller knäckig äpplekaka med kokos. Det passar även bra till fruktdesserter och pajer eller som aperitif.

Solbacka Dessert är ett svenskt fruktvin baserat på färsk juice av äpple och rabarber.

Solbacka Dessert är ett sött dessertvin som med fördel serveras svalt. Det passar bra till desserter och bakverk gärna med söta knäckiga smaker. Prova att servera Solbacka Dessert till kolakaka, knäckig äppelpaj med vaniljsås eller glass, engelsk fruktkaka eller pajer. Det är även gott att servera som apéritif med en isbit. Det har tillverkats fruktviner i Sverige åtminstone sedan 1700-talet, men då var det mestadels för husbehov. Under 1800-talets senare hälft började fruktvin produceras i större skala och nästan varje vinhandel, (det fanns ju sådana innan Systembolagets tid), hade ett antal fruktviner i sortimentet. Det fanns körsbärsvin, hallonvin, vita vinbärsvin, krusbärsvin, äppelvin och säkert lite till. I dag är fruktvinssortimentet betydligt mindre, men Solbacka Dessert är en klassiker som fortfarande står sig. Vinet lanserades av Vin & Sprit redan 1931.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 45 Kr 881102 Ordinarie
750 ml 78 Kr 881101 Ordinarie
Kommentarer