Rémy Martin 1738 Accord Royal

SPRIT 40%
Maxxium
Skapades 2006-12-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Fine Champagne
Stil
Cognac
Senaste betygen
Rémy Martin 1738 Accord Royal är en Fine Champagne Cognac - en beteckning förbehållen cognac som tar sina druvor från de två främsta områdena i Cognacsdistriktet, nämligen Grande Champagne och Petite Champagne. För att få klassificeras som Fine Champagne Cognac måste minst 50% av andelen druvor komma från regionen Grande Champagne och resterande från Petite Champagne. Namnen på områdena har inget att göra med det mousserande vinet från Champagne. Ordet är gammalfranska och betyder "öppet land" eller "slätt".

Smak: Mjuk smak med toner av limousinek i förening med fruktiga och blommiga toner
Färg: Koppar och bärnsten
Doft: Limousinek med harmoniskt inslag av kanel, ingefära och nejlika. Toner av kanderad frukt, apelsin och plommon med nyanser av akacia, honung, vanilj, kastanj, rostat bröd och choklad
Övrigt: Den huvudsakliga druvan i Rémy Martins cognac är Ugni Blanc. I Rémy Martin Accord Royal 1738 utgör andelen druvor från Grande Champagne 65% och resterande 35% från Petite Champagne. Unikt för cognacshuset Rémy Martin är även att deras eaux-de vie destilleras två gånger, varav den första "sur lie", på sin fällning. Destilleringen sker mycket långsamt i små pannor av koppar. Eau-de-vien lagras sedan på fat av ek från Limousin som ytterligare förhöjer och rundar av smaken. Lagringstiden för den yngsta eau-de-vien är minst 4 år och för den äldsta upp till 20 år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 549 Kr 38401 Ordinarie
Kommentarer