Highland Park Hjärta

SPRIT 58.1%
Maxxium
Skapades 2009-11-24 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Island Orkney
Tillverkningssätt
Single Malt
Stil
Whisky
Senaste betygen
Highland Park Hjärta – en kärleksförklaring till whiskyns ursprung

För att hedra sitt Skandinaviska arv lanserar Highland Park en whisky med det kärleksfulla namnet Highland Park Hjärta. Flaskan pryds av ett hjärta inspirerat av stenristningar från vikingtiden.

Highland Parks Skandinaviska arv sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden. Fram till 1468 tillhörde Orkneyöarna, där whiskyn produceras, Norden. När sedan Kung James III av Skottland förlovade sig med Margareta, dotter till Kung Christian den första av Danmark och Norge, övergick Orkney Island till Skottland i brudgåva. Orkneyborna har dock aldrig glömt sitt Skandinaviska ursprung som än idag präglar livet på ögruppen vad gäller traditioner och ortsnamn. Dessutom lyder historien att mannen som 1798 lade grunden för Highland Park, Magnus Eunson [läs Jonsson], hade skandinaviskt påbrå.

Om Highland Park Hjärta

Highland Park Hjärta är en intensiv 12 y.o. cask strength single malt. Den har en komplex smak med inslag av torkad frukt, vanilj, ljung och citrus med lång eftersmak och en fin balans mellan rökighet och sötma vilket är karaktäristiskt för Highland Park.

Highland Park Hjärta lanseras på Systembolaget den 16 november 2009. 360 flaskor släpps på Systembolaget och ungefär lika många finns tillgängliga i restaurangsortimentet. Totalt finns 3 924 flaskor att köpa via destilleriet och i Skandinavien.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 799 Kr 1022201 Beställning
Kommentarer