Haandbryggeriet Haandbakk

ÖL 8%
Skapades 2009-12-11 av iglaset
Betyg
7 27 6.52
Ursprung
Norge
Tillverkningssätt
Överjäst Brettanomyces Barrel aged
Stil
Sour Ale
Senaste betygen
duvet
2015-04-19 8
RollE2k
2015-04-18 7
jejk
2015-02-22 6
alvaro15
2015-01-03 6
berfry
2015-01-02 10
This is our new Haandbakk Vintage 2006 (our sour ale) and it was bottled 22 march 2008. This is an historic moment for us as this is the first time
for more than hundred years or much longer that a brewery in Norway has made a sour beer using wild yeast and lactic acid bacteria. This beer was brewed in sept. 06 and has since then been aged in oak barrels until bottling day.

The beer is blended for roundness but is still very sour and a little bit acetic. We think our first attempt has been a great success and we will definitely try this again.

8.5% alc. 20 ibu
Serve at 8-12C

This beer is not pasteurised and will develop further with aging. Haandbakk is a beer with a rustic style rather than a smooth and polished product.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 54 Kr 1125501 Beställning
500 ml 52 Kr 1154401 Beställning
duvet
2015-04-19 8

RollE2k
2015-04-18 7

jejk
2015-02-22 6

alvaro15
2015-01-03 6

berfry
2015-01-02 10

Pontus
2015-01-01 7

Myspanda
2014-12-06 7

Busigakillen
2014-11-15 1

Kentaur
2014-11-07 7

Döden
2014-10-31 7

karlf
2012-08-11 8

balder
2011-06-03 4

peterclash
2011-01-20 6

Thorsten
2010-09-25 9

avtryck
2010-08-15 2

StarSail
2010-05-06 3

andersand
2010-01-11 6

Casa
2010-01-04 4

os2004
2010-01-02 8

Gilgamesh
2009-12-26 7

Mothas
2009-12-25 6

schwamp
2009-12-25 6

nohnohyeh
2009-12-19 8

shaitan
2009-12-03 8

detvarenbraöl
2009-11-21 9

H.Augustsson
2009-11-20 8

ante
2009-11-19 8

Liknande artiklar
Kommentarer
Pontus
Första reaktionen "usch fy fan vad är det här" det måste vara något fel på flaskan för såhär ska det väl ändå inte smaka? Trodde först aldrig att jag skulle dricka upp men efter att ha läst att det faktiskt ska smaka såhär så blir det godare för varje klunk jag tar. Vet inte vad jag ska tycka om den eller om jag vill dricka den igen. Mycket möjligt att om jag dricker den några gånger till så kommer jag att älska den. Den är skitsur i alla fall
7
Myspanda
Nu ska vi se om det blir annat betyg, nästan 5 år senare :) Oh ja, det är ju surt och gott. Jag tror att mina smaklökar har ändrats en hel del. Jag älskar ju suröl nu :) Fortfarande en del aceton, men inte så att det stör.
7
Busigakillen
Testade batch nr 620 och den var vidrig tyvärr...måste ha blivit nåt fel i den bryggningen! Bara att slänga ut i vasken :-(
1
Döden
Jodå, riktigt trevlig. 7,5 p.
7
Thorsten
Vilken intressant spridning av betyg! Jag drack denna för ungeför ett år sedan och blev då förvånad och osäker på vad jag tyckte. Andra flaskan har fått stå ett år och mycket sur öl har glidit ner under tiden. Nu var jag beredd och förväntansfull och jag är imponerad. Detta är en riktig höjdare med en fantastisk syrlighet av vinäger och bär och bra balans med en ganska maltig kropp med tydlig ek från lagringen. Vacklar mellan 8-9 men det får bli 9 för den är unik och spännande. Hoppas jag får en chans att köpa några flaskor till. Edit: Ytterliggare ett år senare provar jag den igen och känner igen den. Har inte hänt så mycket. Kanske lite rundare men fortfarande en intensiv syra och ättika. Mums :)
9
Myspanda
hmm... det här tror jag kan vara den konstigaste öl jag druckit hittills i mitt liv. Jäkligt surt, lite aceton, lite rengöringsmedel, lite rökighet. Första klunken stack mig i halsen... kan inte ge den så bra betyg. Det visar sig om ett tag om jag klarar av hela, men just nu känns det trögt.
7
kittylitter
Jisses, kan inte sätta betyg på den här. Kan absolut inte bestämma mig för vad jag tycker. En oud bruin enligt andra sajter; doften är mycket sur, ligger nära balsamvinäger. Smaken är även den balsamvinäger, med toner av ek och en mörk liten maltighet. Jag har en känsla av att jag kommer att lära mig att verkligen tycka om den här stilen, men tills vidare är jag nöjd efter ungefär 10 cl.