Betyg
20
Ursprung
NorgeTillverkningssätt
Överjäst Ofiltrerad Opastöriserad FlaskjästStil
American Strong AleHumle
Centennial Chinook Columbus/Tomahawk/Zeus
Beskrivning: Färg: Brunsvart färg.
Doft: Stor, komplex doft med inslag av apelsinchoklad, rågbröd, pomerans och kryddnejlika.
Smak: Smakrikt, kryddigt, något eldigt öl med inslag av rostat kaffe, kryddnejlika, citrus och kryddor.
Övrig info: På Nøgne Ø – Det kompromissløse bryggeri görs allting för hand. Bryggeriet är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl och använder endast handmältat korn. När de tappar sitt öl på flaska sker det heller inte på något löpande band, utan varje flaska tappas manuellt, under det att ny jäst och näring tillsätts. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Doft: Stor, komplex doft med inslag av apelsinchoklad, rågbröd, pomerans och kryddnejlika.
Smak: Smakrikt, kryddigt, något eldigt öl med inslag av rostat kaffe, kryddnejlika, citrus och kryddor.
Övrig info: På Nøgne Ø – Det kompromissløse bryggeri görs allting för hand. Bryggeriet är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl och använder endast handmältat korn. När de tappar sitt öl på flaska sker det heller inte på något löpande band, utan varje flaska tappas manuellt, under det att ny jäst och näring tillsätts. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 47 Kr | 1139901 | Beställning |
500 ml | 47 Kr | 1176101 | Beställning |
500 ml | 49 Kr | 8989101 | Beställning |

SuperDuty
2015-02-27
pipps
2015-02-13
dildoe
2015-01-05
nazzty
2014-12-25
Döden
2014-02-09
Flaxmixarn
2014-01-03
evlbi
2013-12-29
LSkoog
2013-12-14
Bayern
2013-12-08
jejk
2013-07-15
Busigakillen
2013-04-10
Divko
2013-03-26Brolla
2013-03-16
duvet
2013-02-12
aqua_perla
2013-01-29
knorrvid
2013-01-19
stecken
2013-01-01
mgroover
2012-12-28
Adamski
2012-12-26
Bonne1978
2012-12-25
Vaka
2012-12-22
johhak
2012-12-18
kristiansson
2012-12-15
Bodas
2012-12-15
pbodenhem
2012-12-15
Aloof
2012-12-12
Goofster
2012-12-09
Kenneth Langstrom
2012-10-17Digit
2012-05-04
Kommentarer
SuperDuty
dildoe
Döden
Busigakillen
Brolla
RollE2k
m81mlm
Divko
lasseg
Digit
Bittens Bar
Thorsten
Danne...
lunken
balder
kittylitter
Förvaltaren
Alex
Arakun
Ronny T