Betyg
18
Ursprung
TysklandTillverkningssätt
Ofiltrerad Överjäst Opastöriserad FlaskjästStil
Hefeweizen VeteölHumle
Hallertau
Beskrivning: Ölet har en ljus gyllengul och lite disig färg till följd av jästen i flaskan. Doften är fräsch och fruktig med inslag av citrus, skumbanan och en fin brödig maltighet. Smaken är medelfyllig, frisk och fruktig med en fin syrlig jästkaraktär. Eftersmaken är lång och maltig med en balanserad humlebeska.
Passar till: Detta öl är mycket gott att dricka välkylt som sällskapsdryck, gärna en varm sommardag. Tack vare ölets fina syra och söta fruktighet är det även ett utmärkt matöl, framför allt till lite fetare mat som svensk husmanskost.
Framställning: Erdingeröl tillverkas av de allra finaste råvarorna. Det kristallklara rena vattnet hämtar man från sin egen källa och jästen är renodlad för att ge ölet sin typiska arom. I receptet ingår mältat vete även lite korn. Ölet är bryggt med den klassiska överjäsningsmetoden. Alkoholjäsningen sker i liggande tankar. Ölet får sedan på flaskan genomgå en fyra veckor lång andra jäsning som stimuleras genom en tillsats av vört och jäst. Denna metod kräver stor skicklighet av bryggaren då balansen mellan vört och jäst måste vara exakt. Används för lite vört bildas ingen kolsyra och vid överdosering kan flaskan explodera. Flaskjäsningen bidrar till en mycket mjuk och krämig kolsyra och att ölet får en fin jästfällning i flaskan. "Mit hefe" är tyska och betyder just "med jäst".
Lagring: Ölet är en färskvara och vinner därför ej på lagring.
Passar till: Detta öl är mycket gott att dricka välkylt som sällskapsdryck, gärna en varm sommardag. Tack vare ölets fina syra och söta fruktighet är det även ett utmärkt matöl, framför allt till lite fetare mat som svensk husmanskost.
Framställning: Erdingeröl tillverkas av de allra finaste råvarorna. Det kristallklara rena vattnet hämtar man från sin egen källa och jästen är renodlad för att ge ölet sin typiska arom. I receptet ingår mältat vete även lite korn. Ölet är bryggt med den klassiska överjäsningsmetoden. Alkoholjäsningen sker i liggande tankar. Ölet får sedan på flaskan genomgå en fyra veckor lång andra jäsning som stimuleras genom en tillsats av vört och jäst. Denna metod kräver stor skicklighet av bryggaren då balansen mellan vört och jäst måste vara exakt. Används för lite vört bildas ingen kolsyra och vid överdosering kan flaskan explodera. Flaskjäsningen bidrar till en mycket mjuk och krämig kolsyra och att ölet får en fin jästfällning i flaskan. "Mit hefe" är tyska och betyder just "med jäst".
Lagring: Ölet är en färskvara och vinner därför ej på lagring.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 22 Kr | 1120801 | Beställning |

alvaro15
2016-08-21
Nilsson
2016-01-29
Xprt69
2016-01-29
Elkmoose
2015-10-07
jonas861
2015-04-04
zooul
2015-02-14
bore101
2014-09-21
Gibbon
2014-07-27
Alex_alkis
2014-06-28
Jhk
2014-06-14
nazzty
2014-05-31
Newt
2014-04-19
Bonne1978
2014-03-22Gorkyman
2014-02-01
Herr_Ståhlgren
2014-01-01
axb
2013-12-09
S. Bohman
2013-09-29
kristiansson
2013-07-25
Chubbs
2013-04-19
Kentaur
2013-02-24
Divko
2013-01-21
Kinski
2013-01-04
GlennGunnar
2012-10-13
HerrHof
2012-08-03
GAISAke
2012-07-23Pyrmir
2012-06-03
Joppe2000
2012-05-26
Adamski
2012-05-11
Raceai
2012-04-30
Kommentarer
jonas861
Gibbon
Alex_alkis
Gorkyman
Herr_Ståhlgren
Gibbon
GAISAke
Malte
Raceai
nazzty
dildoe
Hefeulven
lunken
Kung Karl
lasseg
kittylitter
nohnohyeh
Ronny T