Betyg
5
Senaste betygen
Tunahills
2017-10-06Sparlos
2015-02-23MarcLager
2012-07-18Palindrome
2012-03-24Pericus
2012-01-06
Druvor: Tempranillo från regionerna Alta och Alavesa.
Vinifiering: Jäsning i temperatur-kontrollerade små rostfria tankar.Efter jäsningen ligger skalen kvar i det nya vinet i cirka två veckor för att laka ut mer färg, tanniner och arom. Därefter sker den malolaktiska jäsningen, då den syrliga äppelsyran omvandlas till mjukare mjölksyra. Vid årsskiftet fylls det unga vinet på 225-liters fat gjorda av amerikansk ek och lagras i cirka 12 månader.
Doft: Medelstor doft med toner av mörka bär, vanilj, kaffe, plommon och läder.
Smak: Medelfyllig, ganska mjuk, robust smak med inslag av röda och mörka bär, kaffe, läder, vanilj och en balanserad ekfatston.
Passar till: De flesta kötträtter, robusta grytor, stekt fläskfilé eller kyckling, grillat lamm eller entrecôte och välkryddade men inte alltför heta wokrätter. Mogna ostar.
Vinifiering: Jäsning i temperatur-kontrollerade små rostfria tankar.Efter jäsningen ligger skalen kvar i det nya vinet i cirka två veckor för att laka ut mer färg, tanniner och arom. Därefter sker den malolaktiska jäsningen, då den syrliga äppelsyran omvandlas till mjukare mjölksyra. Vid årsskiftet fylls det unga vinet på 225-liters fat gjorda av amerikansk ek och lagras i cirka 12 månader.
Doft: Medelstor doft med toner av mörka bär, vanilj, kaffe, plommon och läder.
Smak: Medelfyllig, ganska mjuk, robust smak med inslag av röda och mörka bär, kaffe, läder, vanilj och en balanserad ekfatston.
Passar till: De flesta kötträtter, robusta grytor, stekt fläskfilé eller kyckling, grillat lamm eller entrecôte och välkryddade men inte alltför heta wokrätter. Mogna ostar.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 43 Kr | 1267002 | Beställning |
750 ml | 75 Kr | 1267001 | Beställning |
Kommentarer
bonat
Palindrome
Pericus
Johannes
carnero