Betyg
1
Färg: Hög intensitet, röd.
Doft: Relativt stor, pepprig med inslag av björnbär, vinbär och mynta.
Smak: Relativt fyllig, bärig, koncentrerad med balanserad fatkaraktär och inslag av peppar.
Konsumtion: 0-6
Användning: Vilt, grillat kött, mustiga grytor.
Wynns är den största odlaren i Coonawarra, Australiens främsta distrikt för Cabernet Sauvignon. Man är också kompromisslös vad gäller kvalitet, och till Wynns Cabernet Sauvignon används därför bara den bästa fjärdedelen av skörden varje år.
Förhållandena för cabernet sauvignon är i det närmaste idealiska i Coonawarra, med den berömda röda jorden, terra rossa, som främsta orsak. Distriktets geografiska läge, så långt söderut man kan komma i South Australia, gör klimatet relativt svalt, vilket också är bra för kvaliteten.
Viktigast är ändå det otroliga kvalitetsmedvetande som har funnits hos Wynns ända sedan John Riddoch, en skotsk immigrant, upptäckte den röda jorden 1891 och planterade de första vinstockarna i Coonawarra. Han insåg omedelbart vikten av att ha kontroll över jäsning och lagring, och byggde därför 1896 det berömda vineriet med tre gavlar som syns på etiketten.
Vinet är gjort på 100 procent cabernet sauvignon från Coonawarra. Vinet har lagrats 14 månader på en blandning av nya och använda franska och amerikanska ekfat.
Riktigt sant är ändå inte riktigt påståendet om att den bästa fjärdedelen går till Wynns Cabernet Sauvignon. De allra bästa druvorna, aldrig mer än en procent, går till Wynns John Riddoch Cabernet Sauvignon, Australiens förmodligen bästa vin gjort på den druvan!
Doft: Relativt stor, pepprig med inslag av björnbär, vinbär och mynta.
Smak: Relativt fyllig, bärig, koncentrerad med balanserad fatkaraktär och inslag av peppar.
Konsumtion: 0-6
Användning: Vilt, grillat kött, mustiga grytor.
Wynns är den största odlaren i Coonawarra, Australiens främsta distrikt för Cabernet Sauvignon. Man är också kompromisslös vad gäller kvalitet, och till Wynns Cabernet Sauvignon används därför bara den bästa fjärdedelen av skörden varje år.
Förhållandena för cabernet sauvignon är i det närmaste idealiska i Coonawarra, med den berömda röda jorden, terra rossa, som främsta orsak. Distriktets geografiska läge, så långt söderut man kan komma i South Australia, gör klimatet relativt svalt, vilket också är bra för kvaliteten.
Viktigast är ändå det otroliga kvalitetsmedvetande som har funnits hos Wynns ända sedan John Riddoch, en skotsk immigrant, upptäckte den röda jorden 1891 och planterade de första vinstockarna i Coonawarra. Han insåg omedelbart vikten av att ha kontroll över jäsning och lagring, och byggde därför 1896 det berömda vineriet med tre gavlar som syns på etiketten.
Vinet är gjort på 100 procent cabernet sauvignon från Coonawarra. Vinet har lagrats 14 månader på en blandning av nya och använda franska och amerikanska ekfat.
Riktigt sant är ändå inte riktigt påståendet om att den bästa fjärdedelen går till Wynns Cabernet Sauvignon. De allra bästa druvorna, aldrig mer än en procent, går till Wynns John Riddoch Cabernet Sauvignon, Australiens förmodligen bästa vin gjort på den druvan!
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 169 Kr | 1648001 | Beställning |
Kommentarer
anders40