Bengt Frithiofsson Sangiovese

RÖDA VINER 13%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2008-04-04 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Italien Daunia
Druva
Sangiovese
Senaste betygen
christin12
2010-07-23 8
Relationen mellan huset Farnese och staden Ortona i syditalienska regionen Abruzzo började redan 1582, då prinsessan Margherita av Österrike gifte sig med Prins Farnese. Under ett besök i staden blev de så förtjusta i den att de bestämde sig att slå sig ner och börja odla vin. Vinodlingstraditionen har fortsatt och till minne av celebriteterna har namnet Farnese levt kvar som namn på vingården och idag som namn på Camillo de Iuliis och Valentino Sciottis vinföretag. Framgången har varit fullständig och idag går hela 90% av produktionen på export. Inriktningen är kvalitet i volymsegmentet, men vinmakaren Filippo Baccalaro experimenterar och gör också mindre volymer av prestigeviner i högre priskategorier.

Smaktyp: Fruktiga och Smakrika
Framställning: Rostfria tankar, 15 dagars maceration med skalen. En del av vinet lagras några månader på franska och amerikanska ekfat.
Karaktäristik: Röd färg. Bärig frisk doft med inslag av ek och mogna körsbär. Generös, fruktig smak med örtigt inslag och behagliga syror.
Användning: Ett bra allroundvin till pasta och kötträtter, gärna från det italienska köket.
Övrigt: Vinet ingår i Bengt Frithiofsson en vinserie skapad i nära samarbete med väletablerade producenter vinvärlden runt. Bengt Frithiofsson har handplockat viner, blandat, sniffat och provat med vinmakare i Frankrike, Italien, Chile och Argentina för att ge konsumenterna de mest prisvärda vinerna. Varumärket Bengt Frithiofsson står för nytänkande, kvalitet och mer vinupplevelse för pengarna. Viner är som vi, personligheter. Välkommen i vingården!
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 67 Kr 2232201 Beställning
christin12
2010-07-23 8

Kommentarer