Betyg
8
Senaste betygen
Brolla
2018-11-16
cliff
2017-01-17
Lillzigge
2014-10-22
Skafar
2013-09-21
MrHonken77
2013-05-03
Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter
Ursprung: Italien, Amarone della Valpolicella DOC
Årgång: 2001
Druva: corvina 60%, rondinella 30% och molinara 10%
Fatlagring: Lagrat 36 månader på slovenska ekfat.
Restsocker: 1,7 g/l
Syra: 3,9 g/l
Karaktär: Djup, tegelröd färg. Stor kryddig doft med ton av peppar, mörka körsbär, russin och fat. Mycket smakrikt, kryddigt med mörka körsbär, fat, kakao och vanilj.
Lagringspotential: 2006-2012
Passar till: Kraftiga, smakrika kötträtter, Parmesanost.
Serveringstemperatur: Serveras vid ca 16°C
Amaronevinet framställs av torkade druvor. De skördas som vanligt på hösten i september. Direkt efter skörden lägger man ett lager av druvor i öppna trälådor som ställs för att torka i ett rum där luftfuktigheten regelbundet kontrolleras. Det får inte bli för fuktigt då vattnet från druvorna dunstar, för då kan druvorna mögla. I 100 dagar får druvorna ligga och torka, därefter pressas de och den mycket koncentrerade musten får sedan jäsa långsamt till ett alkoholrikt (14-15 procent) och fylligt rött vin. Innan vinet får säljas måste det lagras i minst tre år.
I Sverige sålde Tegnér Hermansson det första Amaronevinet från Tommasi i oktober 1995 och sedan dess har vinet funnit fler och fler entusiaster.
Ursprung: Italien, Amarone della Valpolicella DOC
Årgång: 2001
Druva: corvina 60%, rondinella 30% och molinara 10%
Fatlagring: Lagrat 36 månader på slovenska ekfat.
Restsocker: 1,7 g/l
Syra: 3,9 g/l
Karaktär: Djup, tegelröd färg. Stor kryddig doft med ton av peppar, mörka körsbär, russin och fat. Mycket smakrikt, kryddigt med mörka körsbär, fat, kakao och vanilj.
Lagringspotential: 2006-2012
Passar till: Kraftiga, smakrika kötträtter, Parmesanost.
Serveringstemperatur: Serveras vid ca 16°C
Amaronevinet framställs av torkade druvor. De skördas som vanligt på hösten i september. Direkt efter skörden lägger man ett lager av druvor i öppna trälådor som ställs för att torka i ett rum där luftfuktigheten regelbundet kontrolleras. Det får inte bli för fuktigt då vattnet från druvorna dunstar, för då kan druvorna mögla. I 100 dagar får druvorna ligga och torka, därefter pressas de och den mycket koncentrerade musten får sedan jäsa långsamt till ett alkoholrikt (14-15 procent) och fylligt rött vin. Innan vinet får säljas måste det lagras i minst tre år.
I Sverige sålde Tegnér Hermansson det första Amaronevinet från Tommasi i oktober 1995 och sedan dess har vinet funnit fler och fler entusiaster.
Brolla
2018-11-16
cliff
2017-01-17
Lillzigge
2014-10-22
Skafar
2013-09-21
MrHonken77
2013-05-03
jizeta
2013-02-17
fredriklun
2012-10-10
nomorenight
2012-08-01
Jimboch
2012-06-19
OskarM
2012-04-07
HerrHof
2012-04-07
null999
2012-01-08
xmicke
2011-12-26
Koenig
2011-12-24
rogstro
2011-12-10
kjetilspost
2011-09-16
hamle
2011-09-07
GandalfTheGrey
2011-07-24
Casa
2011-07-22
T0bb
2011-07-22
nlandin
2011-07-22
jimpadimpa
2011-07-05
laphroaig4me
2011-06-18
hene
2011-04-25
Smurfit54
2011-04-23
jocke138
2011-03-06
madols
2011-02-28
gotmaca
2011-02-28
cssthlm
2011-02-05
DRG
2011-01-26Liknande artiklar




















Kommentarer
Brolla
cliff
Koenig
Casa
laphroaig4me
minisessan
rose